Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı: Vicdanınız rahat mı?

Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı: Vicdanınız rahat mı?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bugün yaptığı açıklama ile politika faizini 750 baz puan artırdı. Karar sonrası ekonomistlerden ve siyasi parti temsilcilerinden peş peşe açıklamalar geldi. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, iktidarın önceki politikalarını hatırlatarak "Millete bu yaptıklarınızdan sonra vicdanınız rahat mı?" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) merakla beklenen faiz kararı bugün açıklandı. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, kurul toplantısı sonrasında açıklamada bulunarak kararı duyurdu. Alınan karara göre Merkez Bankası, beklentilerinde de üstünde bir oranla politika faizini 750 baz puanlık artışla yüzde 25'e yükseltti.

ERDOĞAN'IN ÖNCEKİ SÖZLERİ VE KARARLARI HATIRLATILDI

Birçok ekonomist, siyasi parti temsilcisi açıklamada bulunarak iktidarın önceki dönemlerde almış olduğu ekonomik kararlara tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki sözlerini ve kararlarını hatırlatarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Davutoğlu paylaşımında, geçmiş dönemlerdeki kararlara işaret ederek "Sn. Erdoğan, 2 yıl önce "Nas" diyerek, "Çin modeli" diyerek yeni bir ekonomik modele geçtiğimizi ilan ettiniz. 4 ayda çöken modelinizin ömrünü uzatmak için başımıza bela ettiğiniz KKM'den 700 Milyar TL' den fazla kamu kaynağını toplumun en zenginlerine aktardınız. O günden bu yana dolar 4 katına, konut ve kira fiyatları 6 katına çıktı. Bu sürede paramız dünyada en çok değer kaybeden, konut fiyatları da reel olarak en çok artan ülke haline geldi. Barınma krizi başladı. Milletimizi dünyanın en yüksek 5.enflasyonuna mahkum ettiniz" ifadelerini kullandı.

'VİCDANINIZ RAHAT MI?'

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, ülkenin bulunduğu durumu hatırlatarak "Bugünkü kararla TCMB faizi 2 yıl öncesinin 6 puan, kredi faizleri 15 puan üstüne geldi. Enflasyon ise 3 katına çıktı. Gelir dağılımı daha da bozuldu. Millete bu yaptıklarınızdan sonra vicdanınız rahat mı?" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN