Davutoğlu: Evet bir kriz oldu ama bence faydalı bir krizdi

Davutoğlu: Evet bir kriz oldu ama bence faydalı bir krizdi

Millet İttifakı'nın sağduyu ve ortak mutabakatla çözdüğü 72 saatlik krizi değerlendiren Gelecek Partisi lideri Davutoğlu “Evet bir kriz oldu ama bence faydalı bir krizdi. Bu kriz de faydalı oldu. Hiç kriz çıkmıyorsa bir aktör dominant demektir” dedi. Davutoğlu, seçimleri kaybetmeleri durumunda oluşacak tabloyu da özetledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk eden İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı adaylığa çağırmıştı. Bu çıkış, millet ittifakında krize dönüşmüştü. Kriz, Kılıçdaroğlu’nun ortak aday, beş genel başkan, İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşılmıştı.

'HİÇ KRİZ ÇIKMIYORSA BİR AKTÖR DOMİNANT DEMEKTİR'

Kılıçdaroğlu, CHP grup kürsüsüne veda ettiği konuşmasında krizin çözümündeki katkısından dolayı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu da övmüştü. Fox TV’de İlker Karagöz’e konuşan Davutoğlu yaşanan süreci değerlendirdi.

Davutoğlu “Evet bir kriz oldu ama bence faydalı bir krizdi. Bu kriz de faydalı oldu. Hiç kriz çıkmıyorsa bir aktör dominant demektir. Çözülüyorsa o kriz, öldürmeyen darbe güçlendirir” dedi.

‘CUMHUR İTTİFAKI KAZANIRSA KUZEY KORE GİBİ BİR YAPIYA BÜRÜNÜRÜZ’

Davutoğlu, seçimleri kaybetmeleri durumunda oluşacak tabloyu şöyle özetledi:

"Cumhur ittifakı seçimi kazanırsa bir sonraki seçime kadar Türkiye ya çok sert gerilimler yaşar ya da bir takım ülkelerde görülen şekilde görünüşte demokrasi olan ama aslen alakası olmayan bir yapıya bürünür. Ülke adı vermek istemiyorum ama Kuzey Kore’ye kadar gider bu örnek ülkelerin ucu.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN