Davutoğlu: Kurtlar sofrasına karşı Halil İbrahim sofrası kurduk

Davutoğlu: Kurtlar sofrasına karşı Halil İbrahim sofrası kurduk

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, partisinin Ankara İl Başkanlığı'nda düzenlenen iftar programında konuştu. "Biz, bugünkü iktidarın kurtlar sofrasına karşı Halil İbrahim sofrasını kurduk" diyen Davutoğlu, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu adayımız ilan ederken şunu vurguladık; biz bir aradayız, birlikte yürüyeceğiz ve yeni bir geleceği birlikte inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanlığı bugün Altınpark’ta iftar programı düzenlendi. İftarda açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, " Biz, bugünkü iktidarın kurtlar sofrasına karşı Halil İbrahim sofrasını kurduk. Her an bu sofranın dağılacağını zannedenler, her an aramızda ihtiyat çıkacağını düşünenler, her seferinde yanıldılar." diye konuştu.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle;

“Gelecek Partisi olarak, bir meşale olmaya çalışmıştık. Var olan iktidarın yolsuzluklarını, yanlışlarını, sürmekte olan haksızlıkları, zulmü işaret ederek hâlâ içinde bulunduğumuz iktidar partisinin yetkililerine, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere seslenmiştik, ‘Bu gidiş, gidiş değil. Kendinize çeki düzen verin. Siyasetin temel ilkeleri olan ve ideallerimizin temelinde yer alan değerleri yıpratmayın. Yolsuzluklara izin vermeyin, adalete ikame edin. Akraba kayırmacılığını, her tür ayrımcılığı reddedin’ diye. Bizi, o zaman, bulunduğumuz partiden ihraç istemiyle disipline sevk etmişti. Çok sert mücadelelerin içinden geldik. Gelecek Partisi kadroları hiçbir şeyi hazır bulmadı. Her türlü baskıya, her türlü dışlanmaya, ötekileştirilmeye karşı bedel ödeyerek bu günlere geldik. Kimi arkadaşlarımız, Ankara sokaklarında, cuma namazına giderken öldürme kastıyla saldırıya uğradı. Kimi arkadaşlarımız, hâlâ mahkeme kapılarında fikirleri dolayısıyla dolanıyor. Her ne şartta olursa olsun adaleti savunanlar hüzünle karşılaşmazlar. Hiçbir zaman bu dünyada ve ilahi adaletin önünde yanlış bir duruşla bulunmazlar.

“HALİL İBRAHİM SOFRASI HER GÜN, DÜNDEN DAHA BEREKETLİ OLACAKTIR”

Gelecek Partisi’ni kurduktan sonra, bu kez Türkiye’nin bütün renklerini, Türkiye’nin bütün siyasi akımlarını, Türkiye’nin bütün ana damarlarını bir araya getirmek üzere Altılı Masa’ya öncelik ettik. Altı siyasi lider, var olan farklılıklarını paranteze alarak, ülkenin ortak değerlerini, Cumhuriyet’in istiklal ilkesini, siyasetin adalet ilkesini, hukukun eşitlik ilkesini ve demokrasinin fikir özgürlüğü ilkesini hayata geçirmek üzere bir araya geldik. Bugün, ilk bir araya gelişimizden bu yana 14 ay geçti. Bir ramazan sofrasında tekrar gururla ve bütün arkadaşlarımızın adına ifade etmek isterim ki Halil İbrahim sofrası kurulmuştur ve Halil İbrahim sofrası her gün, dünden daha bereketli olacaktır. Biz, bugünkü iktidarın kurtlar sofrasına karşı Halil İbrahim sofrasını kurduk. Her an bu sofranın dağılacağını zannedenler, her an aramızda ihtiyat çıkacağını düşünenler, her seferinde yanıldılar. Önce ana metinlerde anlaştık; güçlendirilmiş parlamenter sistem metni, anayasa reform metni, ortak mutabakat metni, temel ilkeler metni. Adım adım bir yol inşa ettik. Türkiye’nin yeniden geleceğini hayata geçirmeye çalıştık. Sonra ortak cumhurbaşkanı adayımızı ilan ettik, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu adayımız ilan ederken şunu vurguladık; bu mesele, sadece bir kişinin Cumhurbaşkanlığı’ndan gitmesi, diğer bir kişinin Cumhurbaşkanlığı’na gelme meselesi değildir. İlan ettiğimiz o gün de Sayın Cumhurbaşkanı adayımızın arkasında beş genel başkan olarak durduk ve Türkiye’ye şu mesajı verdik; biz bir aradayız, birlikte yürüyeceğiz ve yeni bir geleceği birlikte inşa edeceğiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN