Davutoğlu Mersin'de esnafla dertleşti: Sorunları çözmek için tekrar meydandayız

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Mersin'de esnafı ziyaret etti. Davutoğlu'na derdini anlatan bir döner ustası "Bir haftada dört defa tavuğa zam geldi. 13 liraya aldığımız tavuk, şu an 40 lira. Ben 32 yıldır esnafım. Ben böyle bir şey görmedim" dedi. Davutoğlu ise esnafa "İşte bu yüzden bunlarla kavga, mücadele ettik. Bu yüzden de tekrar meydandayız." diye cevap verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, Mersin’de dinlediği bir esnaf “Bir haftada dört defa tavuğa zam geldi.13 liraya aldığımız tavuk, şu an 40 lira. Günlük her şeye zam gelir mi? Ben 32 yıldır esnafım. Ben böyle bir şey görmedim.” ifadelerini kullandı. Davutoğlu ise esnafa "Sorunları çözmek için tekrar meydandayız" dedi.

"32 YILDIR ESNAFIM BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Mersin’de esnafın ve sorunlarını dinledi. Döner ustası, Davutoğlu'na, "Bir haftada dört defa tavuğa zam geldi. 13 liraya aldığımız tavuk, şu an 40 lira. 13 liraya aldığımız tavuk şu an 40 lira, kilosu. Ben burayı 2009’da açtığımda bir tüm tavuk 15 liraydı. 10 kilo kömür 15 liraydı. 10 kilo kömür şu an 200 lira, tavuk 70 lira. Orantı yaparsak herhalde tavuğun da şu an 200 (lira) olması lazım, diğerlerine göre. Günlük her şeye zam gelir mi? Bu kadar olmaz yani. Ben 32 yıldır esnafım. Ben böyle bir şey görmedim. Büyük bir kanayan yara. KDV yüzde 1. Alış yüzde 1. Satış yüzde 8. Yüzde 7 ne olacak?" dedi.

"SATAN VE ALAN ÖNÜNÜ GÖREMİYOR"

Davutoğlu ise esnafa, "Satan ve alan önünü göremiyor. Çünkü bu Türk lirasını yerin dibine maalesef soktular. Bu malzemelerin hepsi dışardan. Enerji, kira hepsi. Tavuğun yemi dışardan. Vatandaştan yüzde 7 alıyor. Kur korumalı mevduat diye bir şey çıktı. Topluyor. Onlara üç ayda 25 milyar verdi. Yani siz çalışacaksınız. KDV ödeyerek gidecek o. Öbür tarafta yatan, 100 binlerce milyonlarca doları olan adam bunları alacaklar. İşte bu yüzden bunlarla kavga, mücadele ettik. Bu yüzden de tekrar meydandayız." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN