Davutoğlu'ndan 15 Temmuz'da iktidara çağrı: İki net talebim var

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu sosyal medya hesabından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için yayınladığı video mesajla iktidara seslendi. 'İki net talebim var' diyen Davutoğlu, "Birincisi, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilerimiz için toplanmış olan bütün yardımlar nerede nasıl kullanılmışsa şeffaf bir şekilde açıklanmalıdır. İkincisi, daha yakın bir zamana kadar 15 Temmuz'un faili ilan ettiğimiz devletlerle ilgili olarak çıkın ve net bir açıklamada bulunun" sözlerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından 15 Temmuz darbe girişiminin 7. yılı için paylaştığı video mesajda hem vatandaşlara hem de iktidara seslendi.

Davutoğlu paylaşımında şu notu düştü:

15 Temmuz'un yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygıyla selamlıyorum.

O gün İstanbul, Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında darbeye geçit vermeyen Gelecek Partili kahramanlar bugün demokrasi mücadelesini TBMM çatısı altında sürdürüyor.

Her zaman söylediğimiz gibi; 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, #15Temmuz gibi hain darbeleri bir daha asla yaşamamak için çare daha fazla demokrasidir.

'FETÖ DEVLET KURUMLARINA SIZARAK TUZAK HAZIRLADI'

Video mesajında iktidara eleştirilerde bulunan Davutoğlu, darbe girişiminde toplanan yardımları ve 15 Temmuz'un faili olduğu iddia edilen devletleri gündemine aldı.

Davutoğlu video paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

15 Temmuz gecesinin kahraman şehitlerinin değerli yakınları, değerli gazilerimiz, aziz milletim

Bugün 15 Temmuz'un 7. yılında kahraman şehitlerimizi rahmetle anarken gazilerimize en derin hürmetlerimi arz ediyorum.

15 Temmuz gecesi milletimize, vatanımıza, devletimize ve demokrasimize karşı tuzak kuran hainleri bir kez daha lanetliyorum.

Devletler tarihi süreç içerisinde organlarıyla, kurumlarıyla ayakta dururlar bu FETÖ çetesi uzun bir süre içerisinde devlet kurumlarına sızarak devletin kurumlarını yıpratarak demokrasimize karşı bir tuzağı hazırlamışlar ve 15 Temmuz gecesi harekete geçmişlerdi.

'ASLA RÖVANŞİZME DÜŞMEDEN...'

O gece bir bütün olarak milletimiz doğudan batıya kuzeyden güneye bütün şehirlerde ayağa kalkarak özellikle İstanbul'da Ankara'da sokakları meydanları doldurarak çıplak elleriyle tankları engelleyerek aslında tarihimizde milletimize karşı en büyük vazifeyi ifa etmişlerdir. O gün sokağa inenler, o gün demokrasimize sahip çıkanlar, o gün devletimizi korumaya çalışanlar tarihe büyük bir şerefle adını yazdırmışlardır.

Bugün 15 Temmuz'un 7. yılında iktidar sahiplerine sesleniyorum. 15 Temmuz'un gerçek faillerini en kısa sürede en kararlı şekilde cezalandırırken asla bir rövanşizme düşmeksizin 15 Temmuz kahraman şehitlerimize sahip çıkmak durumundasınız. Bu konuda iki net talebi dile getirmek istiyorum.

Birincisi ulusal alanda 15 Temmuz sonrasında 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilerimiz için toplanmış olan bütün yardımlar nerede nasıl kullanılmışsa şeffaf bir şekilde açıklanmalıdır.

Bu yardımlar kimsenin şahsi mülkü değil milletimizin 15 Temmuz şehitlerine ve gazilerine olan minnet duygularının ifadesi olan yardımlardır. Bunun takipçisi olacağız.

'GEREĞİNİ YAPIN MİSİLLEMEDE BULUNUN'

İkincisi de daha yakın bir zamana kadar 15 Temmuz'un faili ilan ettiğimiz devletlerle ilgili olarak çıkın ve net bir açıklamada bulunun.

Ya geçmişte hata yapmıştık bu devletler özellikle de son dönemde birkaç milyar dolar için ayaklarına gittiğiniz Birleşik Arap Emirlikleri 15 Temmuz'un faili değilmiş deyin eğer bunu diyemiyorsanız ve hala bu devletleri 15 Temmuz'un faili olarak görüyorsanız devlet olmanın gereğini yapın ve misillemede bulunun.

Biz bu sene 15 Temmuz'un 7. yılına Gelecek Partisi olarak özel bir anlamla giriyoruz artık TBMM'de 15 Temmuz kahramanlarının da aralarında bulunduğu Gelecek Partisi- Saadet Partisi ile birlikte bir grup olarak mevcut. O gece Türkiye'nin her yerinde 15 Temmuz direnişinin öncüsü olan Gelecek Partisi kadroları TBMM'deki mevcudiyetleriyle 15 Temmuz şehitlerinin haklarına sahip çıkacak, 15 Temmuz gecesi ayağa kalkan milletimizin hukukunu korumak üzere her türlü mücadeleyi vereceklerdir.

'TEYAKKUZ HALİNDE OLACAĞIZ'

Aziz milletim biz buradayız 15 Temmuz gecesi nasıl ulusal ve uluslararası kanallarda direnişe öncülük eden mesajlar vermişsek, nasıl arkadaşlarımız alanlarda bu mücadelenin önderliğini yapmışlarsa Gelecek Partisi olarak Ankara'da TBMM'de ve Türkiye'nin her yerinde bir daha böyle bir darbe teşebbüsü böyle bir hain teşebbüs olmaması için dimdik ayakta ve teyakkuz halinde olacağız.

Bu acı tecrübe tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir bundan sonra böyle bir tecrübenin bir daha yaşanmaması için demokrasimizin, devlet kurumlarımızın ve milletimizin hukukunu korumak konusunda bütün siyasileri, kanaat önderlerini, aydınları ve sivil toplum kuruluşlarını seferber olmaya davet ediyorum. Demokrasimiz, devletimiz ve milletimiz bütün kurumlarıyla ayakta olmaya devam edecektir.

15 Temmuz şehitlerini rahmetle anıyorum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN