DEM Partili vekillerin Saraçhane'deki protestosu: Kayyum atanmasına sessiz kalmayacağız

DEM Partili vekillerin Saraçhane'deki protestosu: Kayyum atanmasına sessiz kalmayacağız

DEM Parti, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması ve 1 Mayıs tutuklularının durumuyla ilgili tepkisini sürdürüyor. Partili vekiller Saraçhane parkındaki surlarına pankart astı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) 31 Mart seçimlerinde kazandığı Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına ve 1 Mayıs tutuklularına yönelik tepkiler sürüyor.

DEM Partili milletvekilleri Saraçhane parkındaki surlara "Taksim Hakkari bizim, 1 Mayıs'a özgürlük, kayyum defol" yazılı pankart astılar. Hakkari'deki kayyum ataması ve 1 Mayıs tutuklularının durumu gündemdeyken, DEM Parti nöbet eylemleri başlattı. Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınması ve 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasıyla birlikte DEM Parti'nin tepkileri arttı. Ayrıca, 1 Mayıs'tan sonra yapılan operasyonlarda tutuklananlar hakkında 2 ayrı iddianame düzenlendi ve toplamda 567 yıla kadar hapis cezası istendi. İlk davanın duruşması 17 Temmuz'da yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN