Demirtaş: Babamın yasını cezaevinde yaşayacağım

Demirtaş: Babamın yasını cezaevinde yaşayacağım

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş babasının cenazesine katılmayacağını, yasını cezaevinde tutacağını açıkladı.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş bu sabah vefat etti.

Demirtaş, yargılanmasını ve haksız şekilde tutuklu olmasını protesto etmek için Adalet Bakanlığı'ndan herhangi bir talepte bulunmayacağını belirtti.

Artı Gerçek'e konuşan avukat Mahsuni Karaman, "Selahattin Demirtaş içinde bulunduğu siyasi rehinelik durumunu protesto etmek için izin almadı ve cenazeye katılmama kararı verdi. Yasımı cezaevinde yaşayacağım" dedi.

Demirtaş ilerleyen saatlerde ise, DEM Parti aracılığıyla bir mesaj daha paylaştı. Demirtaş mesajında, "Merak etme baba, yüreğimiz bu hücreden büyüktür. Hakkını helal et, nasırlı emekçi ellerinden bin defa öpüyorum. Mekanın cennet olsun. Taziyelerini ileten, acımızı paylaşan herkese teşekkür ve selamlarımı iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş'ın cenazesi akşam saatlerinde Mardin Kapı Mezarlığı'nda defnedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN