Denize giriş yasağı başladı! Oraya giden geri dönüyor

Denize giriş yasağı başladı! Oraya giden geri dönüyor

Sakarya sahillerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girişlere izin verilmiyor. Karadeniz’e kıyısı olan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinin sahillerinde yoğun dalga ve rip akıntısı etkili olurken, kaymakamlıklar tarafından elverişsiz şartlar nedeniyle denize giriş yasaklandı.

YOĞUN DALGA VE RİP AKINTISI

Karadeniz’e kıyısı olan Sakarya’nın Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerindeki sahillerde yoğun dalga ve rip akıntısı etkisini sürdürüyor. Bu olumsuz hava koşulları nedeniyle, vatandaşların güvenliği için kaymakamlıklar tarafından denize girişler yasaklandı.

CANKURTARAN EKİPLERİNDEN UYARI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı cankurtaran ekipleri, sahillerde görev yaparak vatandaşları uyarıyor. Ekipler, sahillerdeki bayrakları kırmızıya çevirerek denize girilmemesi gerektiği konusunda ikazlarda bulunuyor. Cankurtaranlar, olası tehlikelerin önüne geçmek için sahilde devriye gezerek vatandaşları bilgilendiriyor.

Bu yasak, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve olası boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla alındı. Yetkililer, hava koşullarının düzelmesiyle birlikte yasakların yeniden değerlendirileceğini belirtiyor. Bu süre zarfında, vatandaşların uyarılara dikkat etmeleri ve denize girmemeleri önemle vurgulanıyor.

Sakarya sahillerinde denize girişlerin ne zaman serbest bırakılacağı hava koşullarının düzelmesine bağlı olacak. Yetkililer, vatandaşların güvenliği için alınan bu karara riayet etmelerini ve sahilde görev yapan cankurtaran ekiplerinin uyarılarına dikkat etmelerini istiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN