Deprem bölgesinde verimli hasat! Yurt dışında 25, yurt içinde 20 TL’ye satıyor! Kazancı asgari ücretten fazla

Deprem bölgesinde verimli hasat! Yurt dışında 25, yurt içinde 20 TL’ye satıyor! Kazancı asgari ücretten fazla

Deprem bölgesinin verimli topraklarında hasat süreci hız kesmeden devam ediyor. Ağaç dallarında sarı sarı sallanıyor yaz aylarının vazgeçilmez meyveleri arasında yer alıyor. Tarladan tüketiciye yolculuğu başlayan ürünler yurt dışında 25 TL'ye yurt içinde 20 TL'ye satılıyor.

Tarım şehri Türkiye'nin verimli topraklarında yetişen ürünler hem lezzeti ile hem de adıyla ününü dünyaya ulaştırıyor. Hatay'da yetişen kayısılarda hasat dönemi başladı tarladan toplanan ürünler hem yurt içinde hem de yurt dışında satışa çıkarılıyor. Tarladan 25 TL'ye yurt dışına gönderilen ürünler 20 TL'den de yurt içinde satışa çıkarılıyor.

HATAY'DA YETİŞİYOR YURT DIŞINA GÖNDERİLİYOR

Türkiye'nin bereketli topraklarında yetişen ürünler tek tek toplanmaya başladı. Hatay'da Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte birçok üründe hasat dönemi başladı. Tarımda önde gelen şehirler arasında yer alan Hatay'ın Antakya ilçesinde kayısı hasadı hız kesmeden devam ediyor. Çiftçilik yapan ve 1200 dekar arazide kayısı hasat eden bahçe sahibi Mustafa Sürmeli 7.500 ağaçtan oluşan bahçesinde rekor sitenin iyi olduğunu belirtti. Ürünün yurt içinde 20 TL'ye satıldığını söyleyen Mustafa Sürmeli, yurt dışında 25 TL'den gönderildiğini aktardı.

kayisi-hasat.jpg

İÇ PİYASADA SATIŞA ÇIKARILIYOR

Hasattan memnun olduğunu dile getiren Sürmeli, fiyatların geçtiğimiz yıla oranla aynı seviyede olduğunu belirtti. Rekoltenin iyi olduğunu dile getiren Sürmeli, fiyatlar konusunda şikayetlerini de sıraladı. Sürmeli, “Fiyatlar geçen yıla göre aynı diyebiliriz. Üretim maliyetleri 2 katına çıkarken fiyatların aynı kalması bizi biraz sıkıntıya sokuyor. Şu an kayısıda ihracat malı yurt dışına 25 TL’den gidiyor. İç piyasada ise 15 TL ile 20 TL arasındadır. Hasat da rekolte olarak gayet iyi. Çeşit özelliğine göre değişkenlik gösteriyor. Kayısı bahçesinde soğuklama işlemi yapılan ağaçlarda, verim çok iyi oluyor. Soğuklama işlemi yapılmadığında hasat kötü oluyor” dedi.

kayisi-tarla.jpg

Kayısı hasadının geçtiğimiz yıla oranla çok daha iyi olduğunu dile getiren işçi Mazlum Karakeçili, yevmiyelerin 600 TL'ye kadar ulaştığını söyledi. Bu yıl bahçede ürünlerin fazla olmadığını aktaran Karakeçili kayısı hazırlığının geçtiğimiz yıla oranla daha iyi olduğunu vurguladı. Kayısı hastalığının zorluğuna değinen Karakeçili, ürünleri erken saatte toplamaya başladıklarını söyleyerek mesafe farkı olduğunu da dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN