Depremde tabak bile kırılmamıştı! Depremde yıkılmayan o binanın müteahhidi ilk kez konuştu: İnsanlar depremden ölmedi aslında...

Depremde tabak bile kırılmamıştı! Depremde yıkılmayan o binanın müteahhidi ilk kez konuştu: İnsanlar depremden ölmedi aslında...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem 10 ili yerle bir ederek adeta savaş alanına çevirdi. Peş peşe ii deprem binlerce evi yerle bir ederken İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilciliği binası ile şehrin Onikişubat ilçesinde bulunan Sara Sitesi depremde hasar almadı. Söz konusu binanın müteahhidi Akın Öncül, depremin değil binanın öldürdüğünü vurgulayarak Kahramanmaraş depreminin 'asrın felaketi' değil 'asrın ihmali' olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen peş peşe iki deprem binlerce vatandaşımızın evsiz kalmasına, 36 bin 178 vatandaşımızın ise hayatını kaybetmesine neden oldu.

10 ili yerle bir eden deprem Türkiye'nin en büyük afetlerinden biri olarak tarihe geçti. Kahramanmaraş'taki depremler binlerce evi yerle bir ederken İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilciliği binası ile şehrin Onikişubat ilçesinde bulunan Sara Sitesi depremde hasar almadı.

Enkazın ortasında ayakta kalmıştı... TMMOB binası nasıl yapıldı?

Apartmanın alt katındaki bir züccaciye dükkanında bulunan porselen tabaklardan bir tanesinin dahi kırılmaması görenleri hayrete düşürdü.

DEPREMZEDE HAYRETLER İÇİNDE KALDI

Depremzede Selattin Gazihanoğlu, züccaciye dükkanında hasar yaşanmaması hakkında şaşkınlığını gizleyemeyerek "Burayı tesadüfen gördüm. Ben de hayretler içerisindeyim. Bir tane tabağın oynamaması Allah’ın takdiri mi demek, binanın sağlamlığı mı demek, tedbir mi demek, bu tartışılır. Karşıdaki bir çok bina yıkıldı, yıkılmadıysa bile hasar aldı. Çok ilginç bir durum. Hayretler içerisindeyim" açıklamasında bulundu.

Söz konusu binanın müteahhidi Akın Öncül ise CNNTürk'e konuşarak binlerce evi yerle bir eden depremin 'asrın felaketi' değil 'asrın ihmali' olduğunu vurguladı. Öncül, depremin değil binanın öldürdüğünü dile getirdi.

6382954.jpg

"YAPILMASI GEREKENİ YAPTIK"

Söz konusu binanın 'kurallara uygun olarak' yapıldığı için depremde zarar görmediğini belirten Öncül şunları söyledi:

"Tüm milletimizin devletimizin başı sağolsun. Elimizden geldiğince tüm ekibimizle kontak kurarak işin başında durarak, imalatımızı yapımımızı sürdürdük. Maalesef o binanın karşısında bir bina yıkıldı. Orası Kahramanmaraş'ın üst bölgeleri değil. Çok şükür ağır hasarlı bir binamız olmadı. Sağlam bina derken biz yapılması gerekeni yaptık. Bu iş bir ekip işi. Bu işte inşaat mühendisi, mimarla birlikte çalıştığımız ortak bir şekilde hareket ediyoruz. 2014 yılında yapı denetim sistemi başladı. Bundan önce de biz kendimiz yaptırıyorduk. Demir ya da beton aldığımız firmada sıkıntı çıkarsa ona göre önlemimizi alıyorduk. Bu komple bir ekip işi. İnşaatta çok kalem var ama ana olarak 50 kalem var hepsini tek tek kontrol ediyorduk. Bir inşaatın en önemlisi kaba inşaatıdır. Mobilyayı duvar kağıdını değiştirebilirsiniz. Kirişi, kolonu perdeyi değiştiremezsiniz. En önemlisi kaba iskele. Acımız büyük. Tüm milletimizin, devletimizin başı sağolsun. İnşallah herkes kuralına göre yapar. Deprem değil bina öldürüyor." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN