Depremin büyüklüğü 7.9'u bulabilir! Japon deprem uzmanı açıkladı... Atatürk Havalimanı, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Avcılar...

Depremin büyüklüğü 7.9'u bulabilir! Japon deprem uzmanı açıkladı... Atatürk Havalimanı, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Avcılar...

Türkiye'de diri fay hatlarına dair deprem uzmanlarından uyarılar gelmeye devam ediyor. Artçı depremlerin sık sık yaşandığı günlerde beklenen İstanbul depremi için açıklamalar gelmeye devam ediyor. Japon deprem uzmanı tarafından yapılan açıklamalara göre büyüklüğü 7.9'u bulabilir. İşte tüm detaylar...

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de tartışmalar tüm hızıyla sürüyor. 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş depremi ile birlikte gözler İstanbul'a dikildi. Beklenen İstanbul depremine dair uzman isimlerden yeni açıklamalar geliyor. Depremin büyüklüğüne dair tahminde bulunan Japon deprem uzmanı bölge bölge uyarıda bulundu.

İSTANBUL'DAKİ BÜYÜK TEHLİKE

Türkiye'de meydana gelen depremler tartışmalara konu açıyor. Deprem uzmanları tarafından sık sık paylaşılan uyarıların yanı sıra tahminler de paylaşılıyor. Büyük depremlerin meydana geldiği ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş depremi yaşanmıştı. Yaşanan büyük depremin halen yaraları sarılmaya devam edilirken, yeniden böyle bir felaket yaşamamak adına uyarılar geliyor.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depreminde peş peşe 7 büyüklüğünü üzerinde depremler meydana geldi. Çevre illerin de etkilenmesiyle on binlerce bina enkaz olurken, on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Kahramanmaraş depremi sonrasında gözler beklenen İstanbul depremine dikildi.

f4mopxrx0aa3kzt.jpg

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 7.9'U BULABİLİR

Deprem uzmanları tarafından sık sık gündeme gelen İstanbul depremine dair paylaşımlar gelmeye devam ediyor. Son günlerde açıklamalarıyla deprem gündemine oturan Japon Deprem Uzmanı Yoshiro Moriwaki, İstanbul depremine dair tahminlerde bulundu. Büyüklüğüne dair tahminlerde bulunan uzman isim riskli olan bölgeleri tek tek paylaştı.

Beklenen İstanbul depreminin 7.6 büyüklüğünde ve 7.9 büyüklüğünde olabileceğini vurguladı. Açıklamalarında ise, "İstanbul depremi 7.6, 7.9'a kadar gidebilir. Deprem geliyor. 1 sene sonra, 1 ay sonra hatta 1 hafta sonra da olabilir." sözlerine yer verdi.

c9c6264d-6244-4a8f-81a9-a08c0ca98cb6.webp

EN RİSKLİ BÖLGELER

İstanbul depremi için riskli olan bölgeleri de paylaşan uzman isim, tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı. En riskli olan bölgeler ise şu şekilde;

  • Atatürk Havalimanı
  • Zeytinburnu
  • Küçükçekmece
  • Avcılar
  • Büyükçekmece
  • Fatih
  • Tuzla
  • Pendik, deniz kenarlarındaki yerleşim alanları.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN