Destek personelinin görevi nedir? Destek personeli olma şartları nelerdir? Destek personeli hakkında bilgiler ve maaşları

Destek personelinin görevi nedir? Destek personeli olma şartları nelerdir? Destek personeli hakkında bilgiler ve maaşları

Özellikle ofis işlerinde yardımcı personel olarak görev alan destek personelleri son zamanların en çok araştırılan meslek dallarından birisi haline geldi. Genel olarak 'Destek personeli nedir, ne iş yapar?' sorusu ile işlem tanımı araştırılırken destek personelinin nasıl olunacağı ve ne kadar maaş aldıkları da bu kapsamda sorgulanıyor.

Destek personelinin tanımını merak edenler adından da anlayacakları üzere yardım eden personellere verilen bir isimdir. Çalıştığı ortamda sorumlu olduğu bölgeleri temizleyen destek personelleri genel olarak ayak işlerini, getir götür işlerini ve üstleri talep ederse çay vs. gibi istekleri de yerine getirir. Genel kapsamda ofis işlerinde yer alan destek personelleri işlem tanımlarında yapılabilecek tüm işleri bünyesine alır. Buna fotokopi işlemi de dahildir.

Destek personeli nedir

Destek personeli ne iş yapar?

Destek personeli olarak çalışan kişini görevi genellikle ofis içindeki çöp kovalarını temizler ve yeniler, ofisi tüm detaylarıyla temizler, havalandırır gerekirse personeller gelmeden klimaları açar. Personele yardımcı olarak görevlendirilen destek personelleri fotokopi işlemlerinden basit diğer tüm getir götür işlerini yaparlar.

İşletmenin tüm araç ve gereçlerini aktif olarak kullanabilen destek personelleri, diğer işçilerin de sağlığını ve güvenliğini kontrol ederler.

Destek personeli nasıl olunur?

Destek personeli olmak için en az lise mezunu şartı aranmaktadır. Ancak bazı şirketler 2 yıllık veya 4 yıllık üniversite mezunlarını alma konusunda tercih yaparlar. Bunların dışında destek personeli olabilmek için;

- TC vatandaşlığına sahip olma,

- Erkeklerde askerlikle ilişiğini kesmiş olma,

- KPSS sınavından en az 70 puan alma,

- KPDS sınavından en az 50 puan alma

- Adli sicilinde herhangi bir durum bulunmamam ve herhangi bir suça karışmamış olma.

Destek personeli maaşları ne kadar?

Destek personeli olarak çalışanların maaşları çalışmış oldukları kurumlara göre değişkenlik gösterebilir. Özel ve devlette görev alan destek personellerinin maaşları çalıştığı yıllara, eğitimine ve tecrübeye göre de değişebilir.

Normal net maaşları asgari ücret düzeyin olup en düşük 5,500 TL, ortalama ise 5,800 TL alırlar.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN