DEVA Partili Esen iktidara deprem bağışlarını sordu

DEVA Partili Esen iktidara deprem bağışlarını sordu

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, memur maaşlarına zam ve vergi artışı öngören kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda televizyonlarda canlı yayınlanan bağış kampanyalarını hatırlattı. "Çoğu kamu kurumu olmak üzere yapılan bağışların 115 milyar lira olduğunu hep beraber duyduk" diyen DEVA Partili Esen, "Bu tutarın ne kadarı tahsil edilmiştir? Bu paralar nerelerde?" diye sordu.

Depremden etkilenen bölgelere finansman sağlama gerekçesiyle ek vergi getirilmesini öngören torba kanun teklifi meclise sunulurken, depremden sonra toplanan bağışların nerede kullanıldığı merak konusu oldu.

Memur maaşlarına zam ve vergi artışı öngören kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, 6 Şubat depremlerinin ardından televizyon kanallarında ortak canlı yayınlanan “Türkiye Tek Yürek” kampanyasında toplanan bağışların nerede olduğunu sordu.

'CANLI YAYINLARDA TOPLANAN BU PARALAR NEREDE?'

Televizyonlarda canlı yayınlanan bağış kampanyalarını hatırlatan Esen, “Çoğu kamu kurumu olmak üzere yapılan bağışların 115 milyar lira olduğunu hep beraber duyduk. Bu tutarın ne kadarı tahsil edilmiştir? Ne kadarı kamu kurumu bağışıydı? Ne kadarı firması adına dakikalarca konuşan özel sektörün katkısıydı? Bu paralar nerelerde? Bağışlar nerede kullanıldı? Deprem bölgesine ne kadarı harcandı? Şeffaf bir şekilde bilmek, duymak istiyoruz” diye sordu.

Esen ayrıca “Nisan ayında 35 milyar liralık ek vergi tahsil edildi. Bu vergiler nereye kullanıldı?” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN