Devletten bu kişilere 2.810 TL yardım! Bilmeyenler alamıyor, devlet geri ödemesiz destek parası verecek

Devletten bu kişilere 2.810 TL yardım! Bilmeyenler alamıyor, devlet geri ödemesiz destek parası verecek

Sosyal devlet kapsamında ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Maddi desteklerin sürdüğü günlerde şartları sağlayanlara 2.810 TL ödeme yapılıyor. Geri ödemesiz bir şekilde verilen destek ödemelerinden faydalanmak için başvuru yapmanız gerekir. İşte tüm detaylar...

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal destek veriliyor. Her sene güncellenen sosyal destek ödemeleri, başvurusu kabul eden kişilere 2 bin 811 TL olarak ödenecek.

DEVLET DESTEĞİ DUYURULDU

Bakanlık tarafından, birçok konuda yapılan yardımlar arasında ruhsal ya da fiziksel olarak engeli olan vatandaşların iş hayatına katılmasında katkı sağlıyor. İş verenlere sağlanan ödenek için detaylar paylaşıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi web sitesi üzerinden destek ödemesine dair detaylar paylaşıldı. Engelli ve ruhsal bozukluğu olan vatandaşların iş hayatına atılmasını kolaylaştırmak adına, ödemeler iş verenlere sağlanıyor.

para-tl-200-tl.webp

ÖDEME DETAYLARI

Enflasyon bazında yükselen asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşına göre destek ödemeleri de zamlanıyor. 2022 yılı içerisinde belirtilen kriterlerdeki vatandaşlar için verilen destek ödemeleri 1.840 TL olarak uygulanıyordu. 2023 yılı ile birlikte zamlanan destek ödemesi son güncelleme ile 2 bin 811 TL'ye kadar yükseliş gösterdi. Başvurusu onaylanan vatandaşların hesabına her ay destek ödemesi yatıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN