Devletten bu narenciye üreticisine ton başına hibe desteği! İhracat teşviki üreticinin yüzünü güldürdü

Devletten bu narenciye üreticisine ton başına hibe desteği! İhracat teşviki üreticinin yüzünü güldürdü

Tarım sektörünün ekonomik krizden olumsuz etkilenmemesi için devlet, çeşitli teşviklerde bulunuyor. Bir meyvenin üretiminde ihracat teşviki için üreticilere ne kadar ödeme yapılacağı da ortaya çıktı. İşte detaylar...

Türkiye'de bu yıl beklenen toplam 1,5 milyon ton limon rekoltesinin 400 bin tonunu karşılayan Mersin'in Erdemli ilçesinde hasat devam ediyor. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, mayer cinsi limonun kilosunun 2 TL'den, Aydın cinsinin ise 5 TL'den alıcı bulduğunu belirtti.

Ton başına verilen 1000 TL'lik ihracat teşvikinin limon alış fiyatına 1,5 TL kadar yansıyacağını anlatan Şahin, rakamın yeterli olmadığını ancak yine de üretici için can suyu olduğunu söyledi.

YILDA 400 BİN TON LİMON ÜRETİLİYOR

Erdemli'nin limonun başkenti olduğunu vurgulayan Rasim Şahin, "Ülkemizin limon ihtiyacının yüzde 65'i Erdemli'de üretilen limonlar ile karşılanıyor. İlçemizde 80 bin dönüm arazide yılda 400 bin ton limon üretimi gerçekleştiriliyor. Bu rakam, bu yıl daha da artabilir. Limonun daha iyi para etmesi ve üreticinin kazanması için hükümetimizin limon üreticisine verdiği destekler çok önemli" dedi.

Limon tüccarı ve aynı zamanda paketleme tesisi sahibi Erdoğan Yaşar ise, "Hasat edilen limonlarımız fabrikalarımıza geliyor ve burada paketlendikten sonra Rusya, Ukrayna, Romanya ve Balkan ülkelerine ihraç ediliyor. Bütün üreticilerimize bol bereketli bir sezon diliyorum" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN