Şırnak'ın İdil ilçesinde serinlemek için Dicle Nehri'ne giren 4 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Çevredekilerin müdahalesiyle 3 kişi sudan çıkarılırken, 22 yaşındaki Yeşim İzer suda kayboldu. Ekiplerin çalışması sonucu İzer'in cansız bedenine ulaşıldı.
3 KİŞİ KURTARILDI, YEŞİM KAYBOLDU
Olay, öğle saatlerinde İdil'e bağlı Sulak köyü yakınlarındaki Elo Dino Kasrı piknik alanında meydana geldi. Nehre giren 4 kişi bir süre sonra akıntıda zorlanmaya başladı. Çevredekiler 3 kişiyi sudan çıkarmayı başarırken, Yeşim İzer gözden kayboldu.
BÖLGEYE ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ
İhbar üzerine bölgeye AFAD, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri gönderildi. Arama çalışmalarına Cizre İtfaiyesi'nin dalgıçları ile Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği ekipleri de katıldı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'ndan Su Altı Arama Kurtarma Timi de çalışmalara destek vermek üzere bölgeye yönlendirildi.
BARAJ KAPAKLARININ KAPATILMASI İSTENDİ
Arama kurtarma çalışmalarının daha sağlıklı yürütülebilmesi için Ilısu HES İşletme Müdürlüğü'nden baraj kapaklarının kapatılması ve nehirdeki su debisinin düşürülmesi talep edildi.
Ekiplerin yürüttüğü çalışmaların ardından Yeşim İzer'in cansız bedeni bulundu. Olayla ilgili inceleme ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
