Dikkat Libya üzerinden kütleler halinde Türkiye'ye doğru yola çıktı! Salı günü burada: Nefes aldırmayacak

Dikkat Libya üzerinden kütleler halinde Türkiye'ye doğru yola çıktı! Salı günü burada: Nefes aldırmayacak

Mart ayında etkili olan sağanak yağışlar etkisini sürdürmeye devam ederken güncel hava durumu vatandaşlar tarafından merakla takip edilmeye devam ediliyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl? Sıcaklıklar artacak mı?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Dikkat Libya üzerinden kütleler halinde Türkiye'ye doğru yola çıktı! Salı günü ortalık çöle dönecek. Nefes bile aldırmayacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan güncel hava durumu merakla takip edilmeye devam ediyor. Hava sıcaklıkları hızla artmaya devam ederken vatandaşlar 'İstanbul'a kar yağacak mı? Bugün hava durumu nasıl? Sıcaklıklar artacak mı, düşecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. Hava durumu tahminleriyle gündeme gelen Meteoroloji Bey sayfası bir son dakika uyarısında bulundu. Salı günü sakın dışarı çıkmayın! Libya üzerinden kütleler halinde Türkiye'ye doğru yola çıktı. Göz gözü görmeyecek. Nefes bile alamayacaksınız. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya ve Manisa çevreleri dışında yurt genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

yeni-proje-2024-03-22t095651-284.jpg

Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Rize, Erzurum, Ağrı, Diyarbakır'ın doğusu, Mardin, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak çevreleri Elazığ'ın doğu, Muş'un güney ve batı ilçelerinde kuvvetli, Hakkari çevreleri, Şırnak'ın doğusu ile zamanla Van'ın güneyinde çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in ç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL?

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların batı kesimler ile Doğu Karadeniz'de 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Yurdun doğu kesimlerinde güneyli, diğer yerlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Rize, Erzurum, Ağrı çevreleri, Diyarbakır'ın doğusu, Mardin, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak çevreleri, Elazığ'ın doğu, Muş'un güney ve batı ilçelerinde kuvvetli, Hakkari çevreleri, Şırnak'ın doğusu ile Van'ın güneyinde çok kuvvetli olacağı beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SALI GÜNÜ EVDEN DIŞARIYA ADIM ATMAYIN! LİBYA ÜZERİNDEN GELİYOR, NEFES BİLE ALDIRMAYACAK

Hava durumu tahminleriyle sık sık gündeme gelen ve vatandaşlar tarafından yakından takip edilen Meteoroloji Bey sayfası yeni bir uyarıda bulundu. Salı günü Libya üzerinden çöl tozunun Türkiye'ye geleceği belirtilerek, "Dikkat : Salı günü ülkemizin batı bölgelerine Afrika üzerinden yoğun tozu geliyor!" ifadeleri kullanıldı.

yeni-proje-2024-03-22t095628-243.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

22 MART 2024 CUMA GÜNÜ

h1.png

23 MART 2024 CUMARTESİ GÜNÜ

h2.png

24 MART 2024 PAZAR GÜNÜ

h3.png

25 MART 2024 PAZARTESİ GÜNÜ

h4.png

26 MART 2024 SALI GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN