Doğalgaz kullananları ilgilendiriyor! 20 Nisan sonrasında geçerli! Yeni dönem başlıyor

Doğalgaz kullananları ilgilendiriyor! 20 Nisan sonrasında geçerli! Yeni dönem başlıyor

Geçtiğimiz günlerde Başkan Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte doğalgazın bir ay ücretsiz olacağı açıklandı. Karadeniz gazın müjdesi ile birlikte doğalgazın ne zaman ücretsiz olacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, doğalgaz ne zaman bedava olacak? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Karadeniz gazın müjdesine duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ısınmada kullanılan doğalgazın bir ay ücretsiz olacağını duyurdu. Su ve mutfakta kullanılan doğalgazın ise bir sene boyunca ücretsiz olacağı belirtildi. Karadeniz'de bulunan doğalgazın Türkiye'nin doğalgaz tüketiminin %30'unu karşılayacağı düşünülüyor. Yapılan açıklamalar doğrultusunda doğalgazın ne zaman ücretsiz olacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, doğalgaz ne zaman bedava olacak? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

DOĞALGAZ NE ZAMAN ÜCRETSİZ OLACAK?

20 milyona yakın doğalgaz abonesi için Müjde verildi. Konutlarda kullanılan doğalgazın 20 Nisan sonrasında gelen ilk faturaların 0 TL olacağı belirtildi. Belirtilen tarihten sonra gelen ilk faturanın ücretsiz olacağı aktarıldı. Önümüzdeki yıl Nisan ayına kadar ise 12 ay boyunca 25 metreküp doğalgazın ücretsiz verileceği aktarıldı. Başkan Erdoğan, "Konutlarımızda ilk bir ay tamamı ücretsiz, bir yıl mutfak ve sıcak su kullanımındaki 25 metreküplük doğalgazı ücretsiz veriyoruz" sözleri ile müjdeyi verdi.

dogalgaz-2.jpg
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise, "Bugün gazımızı tesisimize getirmiş olacağız. Mayıs başında da inşallah işleme vermiş olacağız. Hemen hemen herkesi mutlu edecek bir müjdenin geleceğini söyleyebilirim" sözlerini dile getirdi.

30 YILLIK DOĞALGAZ BULUNDU


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de bulunan gazın konutlardaki 30 yıllık doğalgazı karşılamaya yeteceğine dile getirdi. Proje ile birlikte Tam kapasite sisteme doğalgaz verilmeye başlandığını ifade eden Bakan Dönmez, Türkiye'nin toplam tüketiminin yüzde 30'unu karşılayabilecek bir doğalgaz olduğunu aktardı. Karadeniz'de bulunan doğalgazın Türkiye'deki dışa bağımlılığı azaltma noktasında önemli bir nokta olduğu belirtildi. Doğalgazın 1 trilyon dolarlık değere sahip olduğu aktarıldı.

dogalgaz-puf.jpg


HEM CEPLER HEM EVLER ISINIYOR


Türkiye'de konutlarda kullanılan doğalgazın metreküpünün 6,07 TL olduğu belirtilirken 1 yıl boyunca konutlardaki ısınma ve sıcak su ihtiyacına denk gelecek 25 metreküpün ücretsiz olması ile faturalarda aylık 151.75 TL kar edilecek belirtildi. 12 ay üzerinden yapılacak hesaplamalar kapsamında vatandaşın cebine bir yılda toplam 1821 TL kalacağı belirtildi.

dogalgaz-indirim.jpg

Yeni hesaplanan faturalarda 25 metreküp doğalgaz bedelinin düşülerek hesaplama yapılacağı aktarılırken belirlenen tutarım faturalara yansıtılacağı vurgulandı. Başkan Erdoğan tarafından yapılan açıklama kapsamında bir ay boyunca ödeme yapılmayacağı duyuruldu. 20 Nisan 2023 tarihinden sonra kesilen faturalarda ilk faturanın ücretsiz olacağı duyuruldu.

25 METREKÜP DOĞAL GAZ KAÇ TL?

Bir yıl boyunca aylık olarak 25 metreküp doğalgazın devlet tarafından karşılanacağı belirtilirken faturalara 125 TL ile 150 TL arasında bir indirim yapılacak aktarıldı. Şimdiki fiyatlardan yapılan hesaplama kapsamında 12 aylık dönemde hane başına 1500 TL ile 1800 TL vatandaşın cebine kalacağı aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN