Doğalgaz ve elektrik faturalarında şok gelişme! Bakan Dönmez açıkladı! Borcu olan mutlaka baksın

Doğalgaz ve elektrik faturalarında şok gelişme! Bakan Dönmez açıkladı! Borcu olan mutlaka baksın

Deprem felaketinin ardından bakanlıklardan gelen açıklamalarda dikkat çekiyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 4.08 milyar TL’lik ödeme yapılacağını duyurdu. Ödenmemiş tüm elektrik ve doğalgaz faturaları tek tek silindi. İşte Bakan Dönmez tarafından yapılan o açıklama…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, depremde evi veya işyeri yıkılan ya da acil yıkılacak orta ve ağır hasarlı durumda bulunan vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. Deprem felaketinden etkilenen 10 ilde geçerli olacak ödeme tutarları hakkında araştırmalar devam ederken Bakan Dönmez akıllarda oluşan tüm soruların yanıtını verdi. İşte Bakan Dönmez tarafından yapılan o açıklama…


BAKAN DÖNMEZ DETAYLARI AÇIKLADI

Deprem felaketinin ardından evi ya da işyeri hasar alan yıkılan ya da yıkılacak durumda olan vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez vatandaşların akıllarında yer edinen soruları da tek tek yanıtladı. Elektrik ödemeleri kapsamında 3.13 milyar TL, ödeme yapıldığını belirten Bakan Dönmez, doğalgaz ödemeleri kapsamında ise 953 milyon TL tutarında toplamda ise 4.08 milyar TL tutarında destek ödemesi yapıldığını belirtti.

bakan-fatih-donmez.jpg
Deprem felaketinden etkilenen vatandaşların doğalgaz ve elektrik borçlarının silindiğini belirten Bakan Dönmez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:


"Depremde evi ve/veya işyeri yıkılan, acil yıkılacak, orta ve ağır hasarlı vatandaşlarımızın depremden önceki ödenmemiş tüm elektrik ve doğalgaz faturaları silindi. Bu kapsamda, elektrikte 3.13 milyar TL, doğalgazda 953 milyon TL olmak üzere doğrudan destek tutarı 4.08 milyar TL"

para-verilmesi.jpg


31 MAYIS'A KADAR ERTELENDİ


Konu hakkında açıklamalarına devam eden Bakan Dönmez, Adıyaman Hatay Malatya ve Kahramanmaraş'ın tamamı ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde Depremde zarar görmeyen yüksek tüketimli sanayi ve ticarethaneler içinde tahakkuk ve tahsilatların 31 Mayıs'a kadar ertelendiğini belirtti. Bakan Dönmez, "Adıyaman, Hatay, Malatya ve K.Maraş’ın tamamıyla G.Antep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki depremde zarar görmeyen yüksek tüketimli sanayi ve ticarethane aboneleri haricinde tahakkuk ve tahsilatlar da 31 Mayıs’a kadar ertelendi.” ifadelerini kullandı.

fatura-zam.jpg
Haziran ayı ile birlikte tanzim edilecek faturalar için faiz uygulanmadan 6 eşit taksite bölüneceğini belirten Bakan Dönmez, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların yanı sıra deprem bölgesi dışında yaşayan vatandaşların da destek sürecinde yer aldığını vurguladı. Fatih Dönmez, yaşanan felaketin birlik beraberlik ve dayanışma ile birlikte üstesinden gelineceğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN