Doğalgaz yakanlar o rakamın altında fatura beklemeyin! Gelen zam faturaları uçuracak: Bütçenizi şimdiden ayarlayın

Doğalgaz yakanlar o rakamın altında fatura beklemeyin! Gelen zam faturaları uçuracak: Bütçenizi şimdiden ayarlayın

Kışın gelmesiyle birlikte doğalgaz tüketimi de başladı! Doğalgaz kullananlar, o rakamın altında fatura beklemeyin! Doğalgaza gelen zamla birlikte faturalar adeta uçacak, şimdiden bütçenizi ayarlayın...

Kış aylarıyla birlikte soğuyan hava, doğalgaz faturaları konusunda vatandaşları endişelendiriyor. Isınma maliyetlerinin artmasıyla birlikte, aile bütçeleri üzerindeki yük de giderek büyüyor. Doğalgaz fiyatlarının kontrol altına alınması için yapılan politika değişiklikleri ve artan enflasyon, birçok hane için ısınma maliyetlerini ödenemez hale getiriyor.

DOĞALGAZ FİYATLARI YÜZDE 119,37 ARTTI

dogalgaz-zam-2.webp

BirGün'ün haberine göre, 2019'da gerçekleşen yerel seçimler öncesinde uygulanan doğalgaz fiyat indirimi, seçim sonrasında yapılan zamlarla dengesini kaybetti. 2021 boyunca her ay gerçekleşen doğalgaz fiyatlarına yapılan zamlar, konut abonelerini olumsuz etkiledi. Özellikle 2022'de konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatlarındaki yüzde 119,37'lik artış, aile bütçelerini ciddi şekilde sarsan bir gelişme oldu.

25 METREKÜP DOĞALGAZ ÜCRETSİZ OLMASINA RAĞMEN...

dogalgaz-zam.jpg

2023 seçimleri öncesinde yeni bir politika değişikliği yapılarak, işyerlerinde yapılan indirimler dikkat çekti. Ancak, konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatlarındaki artış, TÜFE'deki artışın 134,5 puan üzerinde gerçekleşti. Nisan ayında yapılan duyuru ile bir yıl boyunca her ay 25 metreküp doğalgazın ücretsiz olacağı açıklanmasına rağmen, bu kullanımın düşük kalması, kış aylarında artan tüketimle dengelenmedi.

DOĞALGAZ TÜKETİMİ FATURAYA NE KADAR YANSIYACAK?

dogalgaz-zam2.webp​​​​​​​

Gaz-Bir'in raporuna göre, 2021-2022 kış döneminde hane başına düşen ortalama doğalgaz tüketimi 156 metreküp olarak kaydedildi. İklim değişikliklerinin etkisiyle tüketimdeki artış, vatandaşların doğalgaz faturalarını daha da artırıyor. İstanbul'da ortalama tüketime göre aylık doğalgaz faturası 914 TL, Ankara'da 1050 TL ve Erzurum'da 1268 TL olarak hesaplanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN