Dolandırıcıların yeni yöntemi 'pes' dedirtti: Telefona uygulamayı indirdi, gördüklerine inanamadı

Dolandırıcıların yeni yöntemi 'pes' dedirtti: Telefona uygulamayı indirdi, gördüklerine inanamadı

Vatandaşlardan çeşitli vaatlerle para almaya çalışan dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha ekledi. İbrahim Taşdemir, cep telefonuna bir sosyal medya platformuna ait uygulama indirdi. Büyük bir şok yaşadı. 'Hesabımı ele geçiren, sahte ilan açıp çeşitli vaatlerle para istiyor' diyen Taşdemir, mağdur olduğunu söyleyerek, "Konuyla ilgim olmasa da adımla ilan açtığı için, ismim, dolandırıcılık olayında geçmiş oluyor" ifadelerini kullandı.

Manisa'da yaşayan 29 yaşındaki İbrahim Taşdemir, cep telefonuna bir sosyal medya platformuna ait uygulamayı indirdi. Taşdemir'e site tarafından doğrulama kodu mesajı geldi. Taşdemir, bir süre sonra uygulamaya girdiğinde hesabından sahte arsa ilanı verildiğini ve ilanla ilgilenen 36 kişiyle de arsa pazarlığı yapılarak 'Enver A.' ismiyle kapora istendiğini fark etti.

3 DOĞRULAMA KODU

Taşdemir, konuyla ilgili polise şikayette bulundu. Mağdur olduğunu söyleyen Taşdemir, "Telefonuma uygulama üzerinden SMS olarak 3 adet doğrulama kodu geldi. Ben bu doğrulama kodunu hiçbir yerde, hiçbir kimseyle paylaşmama rağmen uygulamada benim adıma arsa satışı ilanı olduğunu gördüm. Arsa satışı ilanına 36 kişi mesaj atmış, 28 kişi de favorilerine eklemiş" ifadelerini kullandı.

'ADALETE TESLİM EDİLMELERİNİ İSTİYORUM'

Yaşadıklarını anlatan Taşdemir, "İlanla, arsa satışıyla hiçbir alakam yok. Şahıs, bilgi isteyenlere arsa sahibi olarak 'Enver A.' ismini ve başka bir telefon numarası vermiş. Verdiği telefon numarasını aradım, ulaşamadım. Mağdurum." dedi. Taşdemir "Vatandaşlarımız bu gibi dolandırıcılarının 'kapora' yalanlarına inanmasın" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN