Dolandırıcılıkta her gün yeni vaka: 100 milyon liralık vurgun

Dolandırıcılıkta her gün yeni vaka: 100 milyon liralık vurgun

Toplamda üç ayrı merkezli ilde gerçekleşen operasyonla 'sazan sarmalı' yöntemiyle kişilerin dolandıran şebeke çökertildi. Otomobil satış sitelerinde ilanları kopyalayıp, daha ucuz fiyata kendi araçlarıymış gibi sattıkları iddia edilen altı şüpheli, yakalandı. Kişilerin bu yöntem ile birlikte 437 kişiyi, 100 milyon lira dolandırdıkları belirlendi.

Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bir kişinin, 1,5 milyon liraya TIR alırken dolandırıldığı ihbarı üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği’nce özel ekip kurularak, çalışma başlatıldı. Çalışmada bazı kişilerin ‘sazan sarmalı’ yöntemiyle, araç alım satım yapan sitelerdeki ilanları kopyalayıp, kendi ilanıymış gibi daha ucuza ilana koyduğu, kendilerine ulaşanlara verdikleri hesap numaralarına çeşitli bahanelerle para gönderterek dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

8240699

Ekipler, kimlikleri belirlenen 6 şüpheliyi Tunceli, Batman ve Mersin’de düzenlenen operasyonla yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada ise çok sayıda altın, döviz, sim kart, banka hesap kartları ve cep telefonları ele geçirildi.

8240698

Şüphelilerin, mağdurlarla Suriye uyruklu kişiler adına alınmış sim kartlar üzerinden iletişime geçtiği, 437 kişiyi, 100 milyon lira dolandırdıkları belirlendi. Öte yandan ekiplerin uyarıyla 9 kişi, 23 milyon değerindeki araçlarını satmaktan son anda kurtuldu.

8240697

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

8240696

İlgili Haberler
YORUMLAR (5)
5 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN