Dolarda fırtına öncesi sessizlik! Büyük gümbürtü o tarihte kopacak, dolar yıl sonunu bu rakamla kapatıyor

Dolarda fırtına öncesi sessizlik! Büyük gümbürtü o tarihte kopacak, dolar yıl sonunu bu rakamla kapatıyor

Dolar borcu olanları yıkacak haber! Dolarda fırtına öncesi sessizlik! Dolar yatırımı yapanlar yaşadı! Büyük gümbürtü o tarihte kopacak! Dolar yıl sonunu bu rakamla kapatıyor...

Küresel piyasalarda son dönemde yaşanan hareketlilik, dolar ve altın fiyatlarındaki yükselişi tetikledi. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, YouTube platformu üzerinden paylaştığı videosunda, doların artık şaka yapmadığını belirterek, yatırımcıları yeni zirvelere dikkat çekti.

DOLAR YIL SONUNA DOĞRU 42 TL OLACAK

dolarrr-koqw-cover-jpg.webp

Yatırımcıları heyecanlandıran bir haftaya başlayan dolar, şu an itibariyle 27,21 TL seviyelerinde işlem görüyor. Selçuk Geçer'e göre, ciddi yükselişler öncesinde yaşanan bu düşüş, bir işaret olarak değerlendirilmeliydi. Ünlü ekonomist, doların gerçek değerinin yıl sonuna doğru 42 TL - 43 TL seviyelerine ulaşacağını öngördüğünü söyledi. Ancak, hükümetin atacağı adımlar sonucunda doların bu yılı 36 TL'den kapatabileceğini belirtti.

"FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ HATA OLACAK"

FED, Eylül ayında faiz kararını sabit tuttu. Ancak, Selçuk Geçer'e göre, Ekim ayı itibariyle FED'in faiz oranlarını 25 baz puan artırması bekleniyor. Ekonomist Geçer, 2023 yılı sonuna kadar faiz indirimi beklentisinin bir hata olacağını belirtti. Bu durum, doların istikrarlı yükselişini destekleyerek yeni zirveleri beraberinde getirecek. 2025 yılına doğru bu zirvenin daha net hissedileceği öngörülüyor.

ALTIN ALMANIN ZAMANI

b8e44f28-altin-fiyatlari-ne-kadar.jpg

Altın ons cephesinde de hareketlilik gözlemleniyor. Faiz indirimi beklentisine gerek kalmadan seviyesini koruyan altın ons, hızla yükselişini sürdürüyor. Gram altın da yeni haftaya 1.681,85 TL seviyelerinde başladı.

Selçuk Geçer, altın almak isteyenlere beklenen yükselişin henüz gerçekleşmediğini belirtti. Ekim ayında yeni yükselişlerin gözlemlenebileceğini ifade etti. Doların yükselişi, gram altını destekleyerek fiyatları şaşırtabilir.

GÜNCEL KUR FİYATLARI

Gram Altın: 1.681,55 TL

Ons Altın: 1.922,78 Dolar

Dolar: 27,1816 TL

Euro: 28,9540 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN