Donanmada yerini alacak: Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu

Donanmada yerini alacak: Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu

Projesi 2015’te başlayan ve üzerine iniş-kalkış yapacak SİHA'larla dünyanın ‘ilk SİHA -gemisi’ özelliğini taşıyacak TCG Anadolu, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek.

Türkiye’nin en büyük askeri gemisi olacak TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Projesi’ne 2015 yılında başlandı. Dünyada bu ölçekte gemiye sahip 12 ülke bulunuyor ancak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek geminin ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) özelliği taşıdığı biliniyor.

YÜZDE 70 YERLİ ÜRETİM

Gemi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek.

Mayıs 2019'da denize indirilen gemi, Haziran 2022'de deniz kabul testlerine başladı. TCG Anadolu, İstanbul Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nin ana yükleniciliğinde inşa edildi. Yerlilik oranı yaklaşık yüzde 70 olan projede 131 alt yüklenicinin yanı sıra üniversiteler ve araştırma merkezleri görev aldı. Dünyada bu ölçekte gemiye sahip olan 12 ülke bulunuyor. TCG Anadolu, Türk donanmasının gücüne güç katacak ve caydırıcılığını artıracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN