DP lideri Uysal'dan 'deneme-yanılma' politikalarına tepki: 300 yıllık ömrümüz yok, tahammül edemeyiz

DP lideri Uysal'dan 'deneme-yanılma' politikalarına tepki: 300 yıllık ömrümüz yok, tahammül edemeyiz

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, iktidarın 2002 yılından bu yana sürdürdüğü politikalarını eleştirerek, "Diploması şüpheli bir adam, çıkmış ‘Ben ekonomistim’ diyerek, 85 milyonun üzerinde, bir tez uydurmuş, bunu deniyor. Zaman zaman söyledim; 300 yıllık bir ömrümüz yok ki bu iktidarın deneme-yanılma metoduyla yanlışlarına tahammül edelim" dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci turuna yönelik çalışmalarını bugün Denizli’de sürdürüyor. Uysal, Denizli’de vatandaşlara seslenirken çekilmiş bir videoyu Twitter hesabında paylaştı.

Uysal, paylaşımına “Denizli’deyiz. Buradan bir kez daha haykırıyoruz; müsaade edildiği kadar hukuka, müsaade edildiği kadar demokrasiye, müsaade edildiği kadar refaha razı değiliz, olmayacağız. Milletimize sesleniyoruz; bu bereketli toprakların bedbaht insanları olmaya mahkum değilsin güzel ülkem. Onun için bir karar ver, Türkiye için karar ver. İstiyoruz ki bu güzel topraklarda milletimiz alnı ak, başı dik bir şekilde yaşayabilsin” notunu düştü.

'DİPLOMASI ŞÜPHELİ ADAM 'BEN EKONOMİSTİM' DİYOR'

Uysal, videoda şunları söyledi:

“Bizim temel itirazımız; müsaade edildiği kadar hukuka, demokrasiye, refaha razı olmadığımızı haykırıyoruz adeta. İstiyoruz ki bu bereketli topraklarda insanımız alnı ak, başı dik bir şekilde yaşayabilsin. Türk milletinin birliğinin, beraberliğinin arkasına, refah içerisinde yaşayabilen insanlarımızı koyabilelim. Bu bereketli topraklarda, büyük liderimiz Süleyman Demirel’in tabiriyle ‘Bereketli toprakların bedbaht insanları’ olarak yaşamayalım. Bunu yapacak gücümüz, kudretimiz var. Kıt kanaat imkanlarla büyük sıçrama hamlelerini yapmışız.

Beyefendiler, 2002 yılından bu yana, çok sistematik politikalarla tarımdan başlayarak sistematik çöküşleri bu ülkede yaşattılar. Şimdi enflasyon bir canavara dönüşmüş. Diploması şüpheli bir adam, çıkmış ‘Ben ekonomistim’ diyerek, 85 milyonun üzerinde, bir tez uydurmuş, bunu deniyor. Zaman zaman söyledim; 300 yıllık bir ömrümüz yok ki bu iktidarın deneme-yanılma metoduyla yanlışlarına tahammül edelim.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN