Dün sorguya çekilen Khalilova bugün ödül aldı

Dün sorguya çekilen Khalilova bugün ödül aldı

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgalinde yaşanan son durumları aktarmak için kamera karşısına geçerek paylaştığı videolarla gündeme gelen gazeteci Gülsüm Khalilova dün Rusya'nın şikayeti üzerine İstanbul'da gözaltına alınmış 16 saatlik bir sorguya tutulmuştu. Khalilova bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Yılın gazetecilik ödülünü aldım. Elimizden geldiğince doğruları yazmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili yaptığı paylaşımlarla adını duyuran ve Rusya’nın INTERPOL'e yaptığı başvuru nedeniyle hakkında işlem yapılmak istenen Gülsüm Khalilova, dün İstanbul'da gözaltına alınmıştı. Khalilova, 16 saat süren sorgunun ardından serbest bırakıldı.

Gülsüm Khalilova bugün de Antalya'da katıldığı Küresel Gazeteciler Konseyi'nde yılın gazetecilik ödülünü aldığını Twitter hesabından paylaştı. Khalilova paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Küresel Gazeteciler Konseyi, #Alanya’da yaptığı Medya Çalıştayı ve Ödül Töreninde yılın gazetecilik ödülünü bana verdiler.

Kendilerine teşekkür ediyorum, elimizden geldiği kadar doğruları yazmaya devam edeceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN