Dünkü depremin ardından İstanbul için korkutan 4 farklı senaryo: Uzman isim büyüklük verdi

Dünkü depremin ardından İstanbul için korkutan 4 farklı senaryo: Uzman isim büyüklük verdi

Marmara Denizi'ni dün meydana gelen 3.4 büyüklüğündeki sarsıntı sonrası yeniden gündeme gelen olası İstanbul depremi için korkutan açıklama geldi. Olası bir depremin İstanbul'u nasıl etkileyeceğini anlatan Prof. Dr. Okan Tüysüz, 7.2'den 7.6'ya kadar büyüklük verdi.

Dün gece Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 3.4 büyüklüğündeki depremin ardından, Prof. Dr. Okan Tüysüz'ün daha önce yapmış olduğu ve İstanbul'u etkileyebilecek olası bir deprem hakkında dört senaryoyu içeren açıklamaları yeniden gündeme geldi. Tüysüz, bu senaryoları "sizi korkutmak amacıyla hazırlamadım, olasılıkları bilmek hazırlığın ilk aşamasıdır" diyerek paylaşmıştı.

1. Senaryo: Adalar fayının kırılması durumunda, 6.9 büyüklüğünde bir deprem bekleniyor. Tuzla ve Adalar'da zayıf zeminlerde yerel olarak IX şiddetine ulaşılması muhtemel.

2. Senaryo: Tekirdağ çukurluğu ile Yeşilköy açıkları arasındaki Orta Marmara fayının kırılması halinde, deprem büyüklüğünün 7.2 olması ve Büyükçekmece ile Eminönü arasındaki sahil şeridinde IX, çok zayıf zeminlerde X şiddetine ulaşılması öngörülüyor.

3. Senaryo: Batı ve Orta Marmara faylarının birlikte kırılması durumunda (zayıf ancak olası bir senaryo), deprem büyüklüğünün 7.5 olacağı, Mimarsinan-Eminönü sahili boyunca ve Anadolu yakasının zayıf zeminlerinde IX ve üzeri şiddet değerlerine ulaşılacağı belirtiliyor.

4. Senaryo: Tüm fayların (1912 depreminde kırılan yerler dahil) birlikte kırılması durumunda (zayıf bir ihtimalle), deprem büyüklüğünün 7.6 olacağı ve Mimarsinan-Eminönü sahil şeridi boyunca 20 km, Anadolu yakasında 10 km'lik bir şeritte zayıf zeminlerde IX ve üzeri şiddetin beklendiği ifade ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN