Dünya şampiyonu seçilen ödüllü peynire büyük darbe! Üretimi resmen durduruldu: Artık raflarda göremeyeceksiniz

Dünya şampiyonu seçilen ödüllü peynire büyük darbe! Üretimi resmen durduruldu: Artık raflarda göremeyeceksiniz

Dünya şampiyonu seçilen ödüllü peynire büyük darbe vuruldu. Herkesin severek yediği o markanın üretimi resmen durdurulurken, artık raflarda yer almayacağı haberi geldi. İşte detaylar…

Almanya’da üretilen ve dünya şampiyonu seçilen “Bördespeck” peynirin üretimi durduruluyor. Peynirin yapımcısı Börde Kase GmbH faaliyetleri kalıcı olarak durdurma kararı aldığını duyurdu. Bu karar sonrasında marketlerde, Saksonya Anhalt eyaletinden ödüllü bir peynir olarak bilinen ve şöminede pastırma gibi tütsülenen peynir satılmayacak.

SON ÜRETİM MART AYINDA YAPILDI

Almanya’nın Börde bölgesindeki Vahldorf’ta üretici olan Börde Kase GmbH, faaliyetlerini kalıcı olarak durdurma kararı aldı. Aşağı Saksonya’daki Ammerland mandırasının satış direktörü Lars Schildwach, konuyla ilgili açıklamasında tütsülenmiş peynirin son üretiminin Mart ayında yapıldığını duyurdu. Herkesin severek tükettiği ürünün piyasaya yeniden sürülüp sürülmeyeceğine dair ise net bir karar verilmiş değil.

peynir-1.jpg

DÜNYA ŞAMPİYONU OLARAK SEÇİLMİŞTİ

Ammerland Mandırası, önceden iflas başvurusu yapan Börde Kase GmbH’yi 2002’de devralarak işletmeye devam etmişti. Schildwach’a göre Vahldorf peynir mandırasının nihai kapanışı onlarca kişinin işini kaybetmesine de yol açacak.

Bu kapanış, bölgede uzun yıllardır devam eden bir geleneğin de sonu oldu. Magdeburger, Börde’deki bu küçük kasabada 1879’da bir peynir mandırası kurmuş ve Doğu Almanya kurulduktan sonra aile şirketi devlete ait Vahldorf peynir fabrikası haline getirmişti. VEB kısa sürede Doğu Almanya'daki en büyük peynir fabrikalarından biri haline gelirken 1992'de yeniden özelleştirildikten sonra şirket, Dublin'deki Dünya Peynir Ödülü'nde 50 jüri üyesi tarafından "Dünya Füme Peynir Şampiyonu" seçildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN