Dünyanın en zehirli yılanı o ilde bulundu! İlk kez bu kadar yakından kamerada: Görürseniz kaçacak yer arayın

Dünyanın en zehirli yılanı o ilde bulundu! İlk kez bu kadar yakından kamerada: Görürseniz kaçacak yer arayın

Dünyanın en zehirli yılanı olarak biliniyor! Ülkemizde görüldü! O ilimizde ilk kez bu kadar yakından görüntülendi! Gördüğünüz yerde kaçın...

Artvin'in Borçka ilçesinde, dünyanın en zehirli yılanlarından biri olarak kabul edilen Hopa engereği ölü olarak bulundu. Bu nadir yılan, rengarenk tüyleri ve belirgin desenleriyle dikkat çekti.

KARADENİZ'İN TEHLİKEDEKİ YILANI: HOPA ENGEREĞİ

Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan ve Kafkas engereği olarak da bilinen Hopa engereği, Artvin'in Borçka ilçesinin Güreş köyünde çaylık bir alanda ölü olarak keşfedildi. Nesli tükenme tehlikesi altında olan bu yılan, köy halkının büyük ilgisini çekti. Vatandaşlar, yılanı uzun süre inceledi ve merakla izledi.

DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN ÇALIŞMALARI

yilan-1.png

Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12. Bölge Müdürlüğü, Hopa engereğinin korunması için çeşitli çalışmalar başlattı. Yılanın tüylü, kanatlı ve keskin renk hatlarına sahip olması dikkat çekiciydi. Müdürlük, Hopa engereği için yeni ve güvenli yaşam alanları oluşturulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, tarımsal ilaç ve gübre kullanımının kontrol edilmesi ve insanların yoğun bulunduğu bölgelerde yılanların öldürülmesinin önlenmesine yönelik raporlar hazırladı.

Baharın gelmesiyle birlikte çaylık bir alanda ölü bulunan Hopa engereği, uzun bir aradan sonra ilk kez bu kadar yakından görüntülendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN