Dünyanın yeni korkulu virüsü! Her gün 3500 kişi hayatını kaybediyor! Ölümler sürekli artıyor

Dünyanın yeni korkulu virüsü! Her gün 3500 kişi hayatını kaybediyor! Ölümler sürekli artıyor

Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan o veriler herkesi korkuttu. Her gün 3.500 kişinin ölümüne neden olan virüs insanlığı tehdit ediyor. Yılda 1.3 milyon kişi hayatını kaybediyor ölü sayısı her geçen gün artıyor. İşte dünyayı korkutan yeni virüs…

Dünya Sağlık Örgütü 2024 Küresel Hepatit verilerini açıkladı. Hepatit nedeniyle yılda yaklaşık 1.3 milyon insan hayatını kaybederken yayınlanan veriler korkutucu tabloyu gözler önüne Serdi. Hepatit nedeniyle yaşanan ölümlerin her geçen gün arttığını belirten uzmanlar yeni tehdit için tabloyu çizdi. Virüsün dünya genelinde bulaşıcı hastalıklar sebebiyle yaşanan ölümler sıralamasında 2 sırada yer aldığı belirtildi.

GÜNDE 3500 KİŞİ ÖLÜYOR

DSÖ verilerini kapsamında 187 ülkeden toplanan belirtilerin viral hepatit nedeni ile 2019 yılında 1.1 milyon insanın hayatını kaybederken 2022 yılında bu rakamın 1.3 milyona ulaştığı belirtildi. Bu ölümlerin %83'ünün Hepatit B nedeniyle olduğu belirtilirken %17'sinin ise Hepatit C nedeniyle olduğu aktarıldı. Hepatit B ve C enfeksiyonları nedeniyle dünya genelinde her gün 3500 kişi yaşamını kaybediyor.

virus-1.jpg

Yayınlanan raporda dünyada tespit edildiği kadar her gün 6.000 yeni insana bu virüsün bulaştığı kaydedildi. Dünya genelinde vaka sayısında hafif bir düşüş olduğu 2019 yılında 2.5 milyon olan enfekte sayısının 2022 yılında 2.2 milyona düştüğü aktarıldı.

KORKUTAN TABLO BELLİ OLDU

Raporda görüşlerine yer verilen DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, raporun endişe verici bir tablo çizdiğini belirtti. Hepatit enfeksiyonlarını önleme de küresel düzeyde ilerleme olmasına rağmen hepatitin çok az kişide teşhis edilerek tedavi uygulandığını ifade eden Ghebreyesus, ölümlerin arttığına değindi.

virus-yayiliyor.jpg

Ghebreyesus, “DSÖ, hayat kurtarmak ve bu eğilimi tersine çevirmek için ülkelerin ellerindeki tüm araçları, erişilebilir ücretlerle kullanmalarını desteklemeye kararlı." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN