Duvarlardan ses gelince kaldırıp baktı! Gördükleri karşısında şoke oldu: Kilolarca buldu

Duvarlardan ses gelince kaldırıp baktı! Gördükleri karşısında şoke oldu: Kilolarca buldu

Duvardan gelen seslerden rahatsızlık duyan aile döşemelerin altına baktığında karşılaştıkları ile şaşkınlığını gizleyemedi. Sesleri takip ederek hazineye ulaşan aile biri değil iki değil kilolarca bulduğu ürün karşısında ne yapacağını bilemedi. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

İngiltere'de bir çift evlerinin duvarlarında duyduğu sesler karşısında rahatsız olurken buldukları ile de şaşkına döndü. Vızıldama seslerine takip eden aile bir süre sonra duvarlardan damlayan bal ile şaşkına döndü. İlk başta havanın nemli olması nedeniyle böyle bir şeyle karşılaştıklarını düşünen aile daha sonra tüm gerçekler ile yüzleşti. Aile döşemeleri çekme kararı alırken kilolarca bal ile karşılaşınca ne yapacaklarını bilemedi. Arı kovanına dönüşen evlerini gören aile şaşkına döndü.

KİLOLARCA BAL BULDULAR

İngiltere'de yaşayan bir ailenin başına gelenler herkesi şaşırttı. 41 yaşındaki Kate ve kocası döşemeleri kaldırma kararı alırken karşısında gördükleri bal ile de ne yapacağını bilemedi. Her şeyin geçen sene yaz aylarında başladığını dile getiren Kate, yatak odalarının duvarında siyah yapışkan şeylerin olduğunu fark ettiklerini dile getirdi. Şimdilerde görmezden gelinemeyecek bir noktaya geldiğini ifade eden Kate, bu maddeyi koklayıp, tattığını ve bal olduğuna kanaat getirdiğini söyledi.
bal-ev.jpg

İĞRENÇ BİR DURUM


Kate ve 42 yaşındaki kocası Andrew eve ilk taşındıklarında arıları gördüklerini ancak evi boyattıktan sonra tekrardan böyle bir sorunla karşılaşmadıklarını belirtti. Aile 6 metrelik petek parçalarının yanı sıra kurtçuklar ve güvelerle karşı karşıya kaldı. İlerledikçe daha fazla çekmeye başladıklarını dile getiren Kate, sonunun olmadığını ifade etti. Kate, "Gittikçe daha fazla çekmeye başladık, sonu yok gibiydi, kesinlikle iğrençti. Hiç böyle bir şey görmemiştik. Kovanın katıksız hacmi çok büyüktü. Bu döşeme tahtalarını kesmeye devam ettik ve gittikçe daha fazla bal peteği görünmeye devam etti." dedi.

BAL EVE DÖNÜŞTÜ

Bal peteklerinden kurtulmak için bir şirket bulduklarını dile getiren Kate, şirketin 12 bin dolardan fazla fiyat istediğini söyledi. Bu nedenle birkaç arkadaşı ile toplanarak projeyi yeniden yapmaya karar verdiklerini dile getiren Kate, balı elleri ile temizlemeye başladıklarını ve 4 haftada tüm petekleri çıkarttıklarını aktardı. Her geçen gün daha fazlasını bulduklarını ifade eden Kate, pencerenin üzerindeki küçük çatı parçasında bile altın bulduklarının altını çizdi. Yaşadıkları durumun tarifi olmadığını ifade eden Kate, korkunç bir şey olduğunu vurguladı.

duvardan-ses.jpg

HER ŞEY BUNUNLA BİTMEDİ


20 adet büyük boy çöp torbasının balla dolu olduğunu ifade eden Kate, peteklerin çoğunun güveler tarafından saldırıya uğradığını ve balların yenilebilir bir durumda olmadığının altını çizdi. Kate,"Canlı bir bal peteği olsaydı, onu çıkarmak ve yerini değiştirmek için yerel arıcıları görevlendirirdik" ifadelerini dile getirdi. Zor bir durum olduğunu söyleyen Kate, çok büyük bir bedel ödenmemesi adına böyle bir karar aldıklarını ve arıları yok etmekten de kaçındıklarını söyledi.

ARILAR BASKIN DÜZENLEDİ

Temizleme işlemleri sırasında bir sabah uyandıklarında odanın arılarla dolu olduğunu söyleyen Kate, "hırsız arı" sürüsünün evi bastığını ifade etti. Arıların kimseyi sokmadığını vurgulayan Kate, yardım için yerel arıcıları aradıklarını ve birinin bakmaya geldiğini aktardı. O arıların soyguncu arılar olduğunu öğrenen çift balı çalmaya geldikleri için yuvaya baskın düzenlediklerini söyledi.

evde-bal-kovani.jpg

EVLERİ KONTROL ETMEKTE FAYDA VAR


Arıcı davranış modeli hakkında açıklamalarda bulunan çift, arıların delikten içeri girerek balı aldıklarını ve tekrardan aynı delikten dışarı çıktıklarını söyledi. Bu nedenle soyguncu arıların kimseyle ilgilenmediğini ifade eden çift, evlerin de zaman zaman kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. Evin oldukça büyük bir hasarda olmasından korktuğunu belirten Kate, arıların ne kadar sürede orada olduğu ile ilgili herhangi bir fikri olmadığını vurguladı. Ne kadar zarar vermiş olabilecekleri endişesi ile panik yapan çift, hikayenin diğer insanları bilinçlendirerek yardım edebileceğini düşündüğünü belirtti. Kate, "Onlar kaldırıldıktan sonra hepsini halletmekle o kadar meşguldük ki, şimdiye kadar aklımızın ucundan bile geçmemişti." sözlerini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN