Eczacıbaşı'ndan plaza dilinden kurtulma kampanyası: 'Uydurukça'ya son

Eczacıbaşı'ndan plaza dilinden kurtulma kampanyası: 'Uydurukça'ya son

Eczacıbaşı topluluğu, 2013 yılında başlattığı "Uydurukça'ya Son!" kampanyasını yeni bir anlayışla tekrar ele alıyor. Bu kampanya ile Eczacıbaşı, ofislerde kullanılan dilde yaygınlaşan "uydurukça" kelimelere ve yanlış kullanımlara dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Eczacıbaşı Grubu, ofislerdeki plaza diline yönelik farkındalık yaratmayı amaçlayan "Uydurukça’ya Son!" kampanyasını yenilenen bir anlayışla tekrar gündeme getiriyor. 2013 yılında başlatılan bu kampanya, çalışma hayatında sıkça rastlanan uydurukça ifadelerin yerine doğru dil kullanımını teşvik etmeyi hedefliyor.

Grubun sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, kampanyanın daha geniş bir kapsamda ele alındığı ve bu dili kullananlara yönelik hiciv dolu bir video ile desteklendiği belirtildi. Videoda, ofis ortamında sıkça kullanılan ve zamanla anlamını yitiren jargon terimlerin eleştirel bir yaklaşımla ele alındığı kısa bir skeç yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN