Eczacılardan imdat çığlığı! İlaçlarda resmen kıtlık başladı... Ne çalışan ne hasta ilaç bulamıyor

Eczacılardan imdat çığlığı! İlaçlarda resmen kıtlık başladı... Ne çalışan ne hasta ilaç bulamıyor

Son aylarda ilaç sıkıntısı yaşayan eczaneler çareyi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya mektup yazmakta buldu. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) ilaç sorunu ile baş edemediklerini dile getirirken kendilerini de bu şekilde ifade etmek zorunda kaldıklarını belirtti. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Son aylarda ilaç stoklarında ciddi bir sorun ile karşı karşıya kalan eczacılar çareyi mektup yazmakta buldu. Hem eczacıları hem de hastaları canından bezdiren ilaç sorunu için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya açık mektup yazıldı. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), son çarenin mektup yazmak olduğunu ifade etti. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

SON ÇARE MEKTUP YAZMAK


İlaç sıkıntısı günden güne büyürken TEİS’de sesini duyurmak için Fahrettin Koca'ya açık mesaj yazdı. TEİS tarafından yazılan mektupta yer alan ifadeler şu şekildedir:

“Twitter paylaşımınızda ‘Muhtemelen aradığınız ilacı ilk girdiğiniz eczanede bulabileceksiniz' şeklindeki ifadenizin üzerinden 3 hafta geçmiş olmasına rağmen hastalarımız reçetelerindeki ilacı bulabilmek için hala eczane eczane gezmek zorunda kalıyorlar.”

teis.jpg

İLAÇ SIKINTISI HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR


İlaç sektöründe yaşanan sıkıntılar hem eczacıları hem de hastaları canından bezdirdi. İlaç tedarik etmekte zorlanan eczacılar son çare olarak Bakan Koca’ya mektup yazdı. TEİS, ülkenin 29 bin noktasında ilaç ve eczacılık hizmeti verdiklerini ifade ederken ilaç yokluğuyla baş edemez hale geldiklerinden altını çizdi.

İlaç Fiyat Kararnamesinde güncelleme yapıldığının altını çizen TEİS, 17 Aralık 2022 tarihinde Twitter üzerinde yapılan “Muhtemelen aradığınız ilacı ilk girdiğiniz eczanede bulabileceksiniz” açıklamalarına vurgu yaptı. Paylaşımın üzerinden 3 hafta geçilmesine rağmen hastaların reçetedeki ilaçları bulamadıklarını ifade eden TEİS, hastaların eczaneleri tek tek gezmek zorunda kaldığını aktardı.

eczane-ilac.jpg

KENDİMİZİ ÇARESİZ HİSSEDİYORUZ


Eczacıların kendileri ve yakınları için bile ilaç bulmakta zorlandıklarının altını çizen TEİS, komşu eczanelerden takas ile ilaç aldıklarını ifade etti. TEİS, yaptığı açıklamada ilk defa kendilerini bu kadar çaresiz hissettiklerini vurguladı.

Eczacılar olarak tek bir kuruş ekstra nöbet ücreti için ödeme almadan çalıştıklarını ifade eden TEİS, her türlü masrafın Kendilerine ait olduğunu aktardı. Eczacılığın nöbet ertesi izin olmadan hizmete devam edilen bir meslek olduğunu belirten TEİS, bu fedakarlıklara karşılık olarak ilaçların temin edilmesi gerektiğini dile getirdi. Nöbetçi eczanede bulunmayan bir ilacın diğer nöbetçi eczanede de olmadığına dikkat TEİS, ilaç yok ifadeleri yüzünden nöbetlerde sözlü ve fiili saldırılara maruz kaldıklarını ve bu nedenle nöbet bile tutmak istemediklerini vurguladı.


FİRMALAR YANILTIYOR


Fahrettin Koca'ya seslenen TEİS, ilaç bulunamamasının insan ve toplum sağlığı için ciddi bir sorun olduğunun altını çizdi. Bazı firmaların depolarda olmayan ilaçları kampanya yaparak satmaya çalıştığını ifade eden TEİS, piyasada var algısı yaratmaya çalıştıklarını ve halkı yanılttıklarını sözlerine ekledi.


Seslerini duyurmak için açık mektup yazmayı tercih eden TEİS, gerçek ve fiili olmayan bu hareketin ve yaşanan yıkıcı sorunun devamlılığı yüzünden seslerini duyurmak için böyle bir yöntem tercih etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

eczane-ilac-bulamiyor.jpg


Görevlerini sadece ilaç hizmeti olduğunu belirten TEİS, imdat çığlıklarının duyulması gerektiğinin altını çizdi. İlaçların bulunabilir ve ulaşılabilir olmasını istediklerini ifade eden TEİS, bulunamayan ilaçların en pahalı ilaçlar olduğunu aktar. İlaç sektöründe yaşanan sorunları dile getiren TEİS, açıklamasına şu sözlerle sonlandırdı:


“Çözümün çok yakın olduğunu belirttiğiniz tarihten bu yana hala aynı sıkıntılarımız mevcut, firmalardan eczanelerimize ilaç akışı normale dönmedi. Açıkçası eski SSK günlerine dönmekten korkuyoruz! Tüm imkanlarınızı seferber edeceğinize olan inançla sorunun bir an önce giderilmesi için gereğini arz ve talep ediyoruz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN