Eczaneler artık hastane oluyor! O hastalıklara teşhis koyup tedavi edebilecekler… Eğer yaygınlaşırsa hayat kurtarır

Eczaneler artık hastane oluyor! O hastalıklara teşhis koyup tedavi edebilecekler…  Eğer yaygınlaşırsa hayat kurtarır

Eczanelerin yeni bir döneme gireceği haberi duyanları oldukça sevindirecek. Artık bazı hastalıklara teşhis koyup tedavi yapılabilecek. Şu an için İngiltere’de uygulanan bu yöntem sayesinde insanlar tedaviye daha hızlı ulaşabilecek. İşte detaylar…

İngiltere’deki eczanelerin bazı hastalıklara tedavi uygulayacakları haberi gündemde yer alan konular arasına girdi. Edinen bilgilere göre İngiltere’de eczacılar sinüzit, boğaz ile kulak ağrısı, enfekte böcek ısırıkları, impetigo, zona ve 65 yaş altı kadınlarda komplike olmayan idrar yolu enfeksiyonu şikayetiyle başvuran vatandaşlara hekim randevusuna ihtiyaç olmadan teşhis koyabilecek ve tedavi uygulayabilecekleri öğrenildi.

yeni-proje-58.jpg

ARTIK ECZANELERDE TEDAVİ YAPILACAK

Eczanelerin İngiltere'de yeni bir döneme girdiği Ulusal Sağlık Servisi (NHS) tarafından yapılan açıklamayla duyuruldu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada İngiltere genelinde binlerce eczacı, sinüzit, boğaz ile kulak ağrısı, enfekte böcek ısırıkları, impetigo, zona, 65 yaş altı kadınlarda komplike olmayan idrar yolu enfeksiyonları şikâyetleriyle küfürlerin eczaneye başvurabilecekleri ve yapılan tetkikler sonucunda tedavi görecekleri öğrenildi. Söz konusu bu uygulamayla kişilerin ihtiyaç duyduğu bakımların daha hızlı uygulanmasının amaçlandığı bildirildi. Öte yandan 10 milyon sağlık ocağı (GP) randevusunun boşaltılması planlandığı bilgisi paylaşıldı.

yeni-proje-59.jpg

ARTAN NÜFUSUN ETKİSİYLE YENİ YÖNTEM

NHS CEO Amanda Pritchard, “Pratisyen hekimler halihazırda her ay pandemi öncesine kıyasla milyonlarca kişiyi tedavi ediyor. Ancak, yaşlanan nüfus ve artan taleple birlikte NHS’nin insanlara daha fazla seçenek sunması ve bakıma erişimi mümkün olduğunca kolaylaştırılması gerektiğini biliyoruz” dedi.

İngiltere’nin dört bir yanındaki insanların eczacılardan aldıkları desteğe değer verdiklerini belirten Pritchard, “Her 10 kişiden 8’inin bir eczaneye 20 dakikalık yürüme mesafesinde yaşadığı düşünüldüğünde eczaneler insanlara yaygın hastalıklar için uygun bakım sunmak için mükemmel bir nokta” ifadelerini kullandı.

Söz konusu bu uygulamanın İngiltere’yle sınırlı kalmayarak başka ülkelerde de uygulanması kapsamında hayat kurtarıcı bir özelliğe sahip olacağı düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN