Edirne'den başlayacak Samsun, Ordu, Afyon, Amasya, Bolu Kütahya'yı çok kuvvetli vuracak! Meteorolojiden yeni alarm

Edirne'den başlayacak Samsun, Ordu, Afyon, Amasya, Bolu Kütahya'yı çok kuvvetli vuracak! Meteorolojiden yeni alarm

Meteorolojiden yeni alarm! Bazı illere sarı, bazı illere turuncu kodlu uyarılar verildi. O iller dikkat! Meteorolojinin uyarıları günden güne artıyor... Yeni hava durumu tahminine göre Edirne'den başlayacak Samsun, Ordu, Afyon, Amasya, Bolu Kütahya'yı çok kuvvetli vuracak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yoğun sağanak uyarısında bulundu. Bu illerin bazılarına turuncu kodlu uyarı verilirken, bazılarına sarı kodlu uyarılar yapıldı.

SEL, SU BASKININA KARŞI UYARI VERİLDİ

saganak-aa-1675125.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 4 Eylül hava durumu raporuna göre, bu yoğun yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, güçlü rüzgarlar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

UYARI VERİLEN İLLER

6441634650acca160ca546d4.jpg​​​​​​

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bir dizi il için yoğun sağanak yağışlarla ilgili önemli uyarılar yayınladı. Bu uyarılara göre, Samsun ve Ordu illeri için "turuncu" kodlu alarm verilirken, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeri için ise "sarı" kodlu uyarılar yapıldı. Ayrıca, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Afyonkarahisar, Kütahya, Bolu ve Kastamonu çevresinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

ÜLKE GENELİNDE HAVA DURUMU

1218buyuk.png

Türkiye'nin kuzey, iç ve batı bölgeleri parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Adana ve Mersin çevreleri, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla etkilenecek. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık bir hava bekliyor. Ancak, özellikle İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Afyonkarahisar, Kütahya, Bolu ve Kastamonu çevresinde şiddetli yağışlar yaşanması muhtemel.

KUVVETLİ RÜZGARLAR BEKLENİYOR

Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) bekleniyor.

SELDE 3 KİŞİ ÖLDÜ

64f4f57750acca542ca96a7a.jpg

Dün akşam saatlerinde Nevşehir ve Aksaray’a düşen şiddetli sağanak yağışlar sele neden oldu. Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde sel sularına kapılan bir çift hayatını kaybetti.

Aksaray'da ise şiddetli yağışlar sonucu oluşan selde bir kişi hayatını kaybetti, 14 kişi kurtarıldı. Kayıp bir bebek için arama çalışmaları sürdürülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN