Yunanistan ve Ege kıyılarında mor denizanası sayısında yaşanan artış, bölgede endişeye neden oldu. Yunan Biyoçeşitlilik Gözlemevi'nin paylaştığı güncel haritada, Bodrum açıklarında da mor denizanasına rastlandığı bildirildi.
Halkidiki, Pagasitik Körfezi, kuzey Euboea ve Ege’nin diğer kıyı şeritlerinde mor denizanası yoğunluğunun arttığı belirtilirken, bu bölgelerde yüzenlerin dikkatli olması istendi. Özellikle yaz sezonunun başlamasıyla sahillerde görülen denizanalarının sayısında artış gözlemleniyor.
Geçtiğimiz yıl Bodrum’un Torba, Yalıkavak, Gümüşlük ve Gölköy sahillerinde de karaya vuran mor denizanaları, yeniden benzer bir riskin kapıda olduğuna işaret ediyor.
Uzmanlar, teması durumunda ciddi cilt tahrişlerine neden olabilen bu türle karşılaşıldığında denizden çıkılması ve sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguluyor.
