Ehliyet için sağlık raporu almak isteyince şoke oldu! Genç kızın hayatı kabusa döndü

Ankara'da yaşayan D.G adlı genç kız, ehliyet için sağlık raporu almak istediğinde hayatının şokunu yaşadı. Kayıtlarda uyuşturucu kullandığı, birçok hastanede kaydı olduğunu, kimliği kullanılarak, birçok hastanede kaydı olduğunu, kimliği kullanılarak bir kişinin gece kulübünde çalıştırıldığını ve kendi adına senet tutulduğunu öğrenen D.G herhangi bir işe giremediğini belirterek yetkililerden yardım istedi.

2020 yılında kimliğini kaybettikten sonra yenisini çıkaran 23 yaşındaki D.G 3 yıl sonra ehliyet için sağlık raporu almaya gittiğinde "uyuşturucu kullandığı" için rapor alamayacağını öğrenince hayatının şokunu yaşadı. e-nabız'dan sağlık kayıtlarına baktığında, uyuşturucu kullanımı ile ilgili hastane kayıtlarının kendisine ait olmadığını ve kimliğinin kullanıldığını fark etti.

Hemen savcılığa suç duyurusunda bulunan D.G, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) dökümünü incelediğinde de aynı gece mekanında farklı vakit aralıklarında sigortasının bulunduğunu gördü.

KİMLİK FOTOKOPİSİYLE GECE KULÜBÜNDE ÇALIŞTIRILDI!

Soruşturma derinleştikçe şoke edici bir gerçek daha ortaya çıktı. D.G'nin kimlik fotokopisi kullanılarak Çankaya'da bir gece kulübünde bir kız çalıştırılmış ve adına senet düzenlenmişti. D.G bu kişiyi tanımadığını ve daha önce hiç görmediğini ifade etti.

8745424.jpg

Yaşanan bu durum karşısında çaresiz kalan D.G kolluk kuvvetlerinden, savcılıktan ve avukatlardan yardım talep etti. Ehliyet alamadığı için herhangi bir işte de çalışamadığını söyleyen D.G herkesi kimlik fotokopilerini bile çok dikkatli şekilde muhafaza etmesi konusunda uyardı.

gggggggg.jpg

Kimlik hırsızlığı ve sahtecilik olayıyla ilgili savcılık tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor. D.G'nin mağduriyetinin giderilmesi ve sorumluların cezalandırılması için yetkililer çalışmalarını sürdürüyor.

8745422.jpg

UZMANLAR UYARIYOR

Bu olay, kimlik hırsızlığı ve sahteciliğin ne kadar ciddi bir sorun olduğunu bir kez daha gözler önüne eriyor. Uzmanlar, kimliklerinizi ve kimlik fotokopilerinizi dikkatli şekilde muhafaza etmenizi ve herhangi bir şüpheniz varsa yetkililere bildirmenizi tavsiye ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN