Ehliyet sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte ehliyet sınav sonuçları sorgulama sayfası

Ehliyet sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte ehliyet sınav sonuçları sorgulama sayfası

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? Araç kullanmak için sahip olunması gereken sürücü ehliyeti sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın esinav.meb.gov.tr web adresinden açıklanıyor. Sınavdan 70 ve üzeri puan alanlar, yazılı sınavda geçmiş oluyor. İşte, ehliyet sınavı sonuçları 2021...

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler doğrultusunda bir süre yapılamayan ehliyet sınavlarına nihayet onay çıktı. Yazılı sınav ve direksiyon sınavı olarak iki aşamalı yapılan ehliyet sınavlarının sonuçları internetten ilan ediliyor.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavlarının sonuçları MEB'in e-sınav sonuç sorgulama sayfası olan esinav.meb.gov.tr adresinden yayınlanıyor.

Yıl içinde yapılan sınavlar sonrasında adaylar sonuçlarını MEB'in internet sitesinden öğrenebiliyor. e-Sınav sistemine TC kimlik numarasıyla giriş yapan adaylar sonuçlarını görüntüleyebiliyor.

EHLİYET SINAVINDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİYOR?

Sürücü belgesi yazılı sınavından 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı olarak kabul ediliyor. 50 soru içerisinden 35 soruya doğru yanıt veren adaylar, yazılı sınavı geçmiş oluyorlar. 35 doğrunun altında olanlar ise bir kez daha sınava girmek durumunda kalıyor.

k-06104942-8495.jpg

EHLİYET YAZILI SINAV VE DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN?

Yazılı ve direksiyon sınav tarihleri değişkenlik gösteriyor. Sınav tarihlerinizi ve sınava gireceğiniz yer bilgisini sürücü kurslarından öğrenebilirsiniz.

Sürücü adayı, kursun yaptığı eğitim planı doğrultusunda teorik eğitimi alır. Teorik sınav tarihi belirlenirken e-sınav merkezlerindeki yoğunluk durumuna göre en yakın tarihe randevu verilir.

EHLİYET SINAVLARI NASIL YAPILIYOR?

Ehliyet almak isteyen bir kişinin öncelikle sürücü kursuna başvuru yapması gerekiyor.

Sürücü adayı teorik eğitimini alıyor. Ardından sürücü başvuru yaptığı bölgedeki e-sınav merkezlerinde sınava giriyor.

Sürücü kursunun verdiği teorik bitiren bir aday yoğunluğa göre 10-20 gün içerisinde e-sınava girebiliyor.

Sınav tamamen dijital ortamda yapılıyor ve 1 saat içinde sonuçlar internet sitesinde ilan ediliyor. Daha sonra ortalama 2-3 hafta içinde direksiyon sınavı yapılıyor.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN