Ekmeğe zam yolda! TUSAF Başkanı açıkladı: Dar gelirli kesim zorlanacak

Ekmeğe zam yolda! TUSAF Başkanı açıkladı: Dar gelirli kesim zorlanacak

Korkutan haber geldi! Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Haluk Tezcan açıkladı! Ekmeğe zam yolda! “Makul bir fiyat olmazsa bu kesim zorlanır” Evlere ekmek almak eskisi gibi kolay olamayacak...

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Haluk Tezcan, buğday fiyatlarındaki mevcut durumun ekmek fiyatlarını doğrudan etkileyeceğini belirterek, dar gelirli kesimlerin ekonomik olarak zorlanabileceğini ifade etti.

‘HER ZAM EKMEK FİYATLARINA ZAM OLARAK YANSIYACAKTIR’

Türkiye genelinde ekmeğin satış fiyatı 5 liraya yükseltildi

TUSAF Başkanı Tezcan, uluslararası bir kongrede gazetecilere yaptığı açıklamada, “Buğday 8.5 lira olarak açıklanmıştı. Şu anda 9 lira 35 kuruşla olması gereken fiyatta. Bunun üzerine ilave bir artış olmaması gerektiğini düşünüyorum. 9.5-10 liralar dengeli fiyat seviyesidir. Buğdayı 9.5-10 liranın üzerine çıkaracak her zam ekmek fiyatlarına zam olarak yansıyacaktır. Gelir durumu düşük olan kesim un tüketimi çok yüksek. Makul bir fiyat olmazsa bu kesim zorlanır”

Tezcan, unun dar gelirli kesimler için temel bir gıda maddesi olduğunu ve un üreticilerinin, ekmek fiyatlarının artmasını engelleyecek politikalara destek vererek enflasyonla mücadeleye katkı sağladığını belirtti.

“ÇİFTÇİLER ÜRETİMDEN KOPMASIN DİYE DESTEKLENMELİ”

Buğday alım fiyatlarına ilişkin olarak Tezcan, buğdayın ton fiyatının dünya genelinde 220 dolar civarında olduğunu ancak Türkiye'de 320 dolara ulaştığını ifade etti. Bu durumda çiftçilerin üretimden kopmaması için desteklenmesi gerektiğini belirten Tezcan, ancak bu desteğin alım fiyatları üzerinden değil, devlet desteklerinin artırılması yoluyla yapılmasının daha yerinde olacağını tavsiye etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN