Ekmeğe zam yolda! Yılbaşı için zam sinyali verildi, simitten sonra ekmek de cep yakacak

Ekmeğe zam yolda! Yılbaşı için zam sinyali verildi, simitten sonra ekmek de cep yakacak

Temel gıda ürünlerine zam gelmeye devam ediyor! Yılbaşı için zam sinyali verildi! Ekmek almak gittikçe zorlaşıyor... Simitten sonra ekmek de cep yakacak! İşte ekmek ve simide gelecek zamlar...

Türkiye’de vatandaşın cebini etkileyen zamlar gelmeye devam ediyor. Ekmek, simit ve poğaça gibi temel gıda ürünlerine gelen zamlar geçim sıkıntısı yaşayan aileleri zor durumda bırakıyor.

EKMEK FİYATLARINA YÜZDE 40 ZAM

11826275-1200x675

2023 yılında ekmek fiyatlarına gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Yıl başında 5 lira olan ekmek fiyatları, 7 liraya yükseldi. Bu artış, vatandaşların ekmek alışkanlıklarını derinden etkiledi. Özellikle dar gelirli aileler, temel gıda maddesi olan ekmeğin artan fiyatları nedeniyle zorlanıyor.

SİMİT VE POĞAÇA DA NASİBİNİ ALDI

usakta-simit-ve-pideye-zam-f571e25-740x420-1200x675

Ekmek fiyatlarındaki artışla birlikte, simit ve poğaça gibi atıştırmalık ürünler de zam furyasına katıldı. 7 lira olan simit fiyatı 10 liraya çıkarıldı. Poğaça ise 9 liradan 12,5 liraya yükseltildi.

AYESOB'DAN ZAM AÇIKLAMASI

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB), fırıncı esnafının maliyet artışlarına dikkat çekti. Simit fiyatlarına yapılan zammın, un, susam, benzin ve asgari ücret gibi temel girdilerdeki artışlar nedeniyle kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, tüketicileri düşünerek makul bir artış yaptıklarını açıkladı.

EKMEĞE ZAM OLASILIĞI

AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, henüz ekmeğe zam talebinin olmadığını belirtti. Ancak yılbaşında ekmeğe zam yapılma olasılığının gündeme gelebileceğini vurguladı.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN