Ekmek almak artık zengin işi! Ekmek fiyatları 30 TL oldu

Ekmek almak artık zengin işi! Ekmek fiyatları 30 TL oldu

Ekmek fiyatlarına para yetişmiyor. Zamların hedefinde olan ekmek fiyatları uçtu gitti. Ekmek fiyatlarına son gelen zam ile güncel fiyatını görenler ekmeğini kendi pişiriyor. Ülke genelinde peş peşe duyurulan ekmek zammı bu kez de o ilden geldi. Ekmek almaya gidecekler, cebine yüklü miktarda para koysun. İşte tüm detaylar...

2023 yılının ikinci yarısından itibaren zamlar devam ediyor. Son yıllarda sürekli olarak gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Ülke genelindeki fiyatların yükselişi o ili de vurdu. Ekmek fiyatlarına gelen zamlar tüketicilerin cebini zorluyor.

İKİNCİ EKMEK ZAMMI GELDİ

Ekmek fiyatlarındaki zamlar il il açıklanırken o şehirden zam haberi geldi. Amasya'da duyurulan ekmek zammı ile birlikte vatandaşlar markete yüksek miktarda paralar alarak gitmeye başladı. Bütçeyi zorlayan zamların peş peşe geldiği günlerde, Amasya'da ikinci bir ekmek zammı olarak kayıtlara geçti.

Halk arasında büyük bir tepki çeken ekmek zammı ile güncel fiyatlar paylaşıldı. Amasya'da yapılan son ekmek zammı ile birlikte 240 gram standart ekmek fiyatı 7 lira 50 kuruşa yükseliş gösterdi.

s-b2b8836863979ec2c9335574e272c755dd68f846.webp

ZAM SONRASI EKMEK FİYATLARI

Ekmek zammı sonrasında Amasya'da birçok ekmek çeşidine zam geldi. Zamlar sadece ekmeklerle kalmayarak diğer unlu mamullere de yansıdı. Zam sonrasında ekmek zamları şu şekilde;

  • Yarım Ekmek: Yarım ekmek fiyatı 4 lira 50 kuruşa yükseltildi.
  • Kepekli Ekmek: Kepekli ekmek artık 7 lira 50 kuruşa satılmakta.
  • Köy Ekmeği: Köy ekmeği ise 30 lira gibi daha yüksek bir fiyata sahip.

ruyada-ekmek-almak-ne-anlama-gelir-1564942029.jpg

UNLU MAMULLERE TOPLU ZAM

Simit ve diğer unlu mamullere de yansıyan zam vatandaşın cebini zorlayacak. Özel yapılan simit ve poğaça çeşitleri 10 TL gibi daha yüksek fiyatlardan tüketiciye satışı yapılmaya başlandı.

Un fiyatları ve akaryakıt fiyatları hedef gösterilerek gelen zamlar tüketicinin bütçesine yansıyor. Amasya'da yapılan ekmek zamları üzerine benzer temel ürünlerde gelen zamlar vatandaşın belini büküyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN