El Nino resmen kışı getirdi! O tarihte herkes atkısını beresini çıkarsın

El Nino resmen kışı getirdi! O tarihte herkes atkısını beresini çıkarsın

Son dakika haberi... Mayıs ayı ile birlikte yağışlı hava dalgası tüm yurdu etkisi altına almış durumda. Hava sıcaklıklarının yükselmesine rağmen yağışlar etkisini göstermeye devam ediyor. Vatandaşlar 'İstanbul'da yağışlar ne zaman bitecek? Bugün hava durumu nasıl?' sorusunu araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Gök gürültülü sağanak yağış geliyor. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, saat vererek duyurdu. El Nino geri geliyor! O tarihte sakın dışarı çıkmayın.

Nisan ayında etkili olan güneşli hava dalgası Mayıs ayı itibari ile yerini sağanak yağışlara bırakmış durumda. Hafta başından bu yana etkisini gösteren sağanak yağışlar tüm yurdu etkisi altına aldı. Vatandaşlar 'Yağışlar ne zamana kadar devam edecek? Hava durumu bugün nasıl?' sorusunu araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Resmen donacağız! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek uyardı. El Nino geri geliyor! Atkısız beresiz sakın dışarı çıkmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Gümüşhane ve Bayburt hariç), Doğu Anadolu’nun doğusu ile Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

gfgfgf-2023-05-19t121537-710.jpg

Yağışların: Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Çankırı, Sinop ve Samsun çevreleri ile Antalya’nın iç, Isparta ve Burdur’un güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Çankırı, Sinop ve Samsun çevreleri ile Antalya’nın iç, Isparta ve Burdur’un güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte.

ghhghggh-32.jpg

Rüzgârın Trakya’da kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ÜNLÜ METEOROLOG UYARDI: EL NİNO GERİ GELİYOR, O TARİHE DİKKAT!

Hava durumu tahminleri ile sık sık gündeme gelen ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu. El Nino'nun geri geldiğini ve yağışların artacağını belirten Ökten, "24 - 29 Mayıs arası havalar ısınsa da; Dünya'nın en güvenilir modeli olan Avrupa modeli Ecmwf Türkiye'yi 29 Mayıs- 5 Haziran arası soğuk tarafta gösteriyor. Yağışlar devam edecek. Kışın yaşamadığımızı İlkbahar'da yaşıyoruz. Unutmayın bu Yaz El nino (Yaramaz Çocuk) var." uyarısında bulundu.

b1.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

19 MAYIS 2023 CUMA GÜNÜ

h1.png

20 MAYIS 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h2.png

21 MAYIS 2023 PAZAR GÜNÜ

h3.png

22 MAYIS 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h4.png

23 MAYIS 2023 SALI GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN