El Nino’nun ardından yeni bela katlana katlana geliyor! 20 il için peş peşe uyarı yapıldı

El Nino’nun ardından yeni bela katlana katlana geliyor! 20 il için peş peşe uyarı yapıldı

El Nino gitti şimdi Afrika’dan başka bir bela musallat olacak! Tüm Türkiye Cuma gecesinden önlemini alsın. Bu kez katlana katlana geliyor. Cumartesi sabahı çamur içinde uyanacağız. İstanbul, Ankara, İzmirliler özellikle yoğun önlem almalı. Meteoroloji üstüne basa basa duyurdu.

Meteoroloji uzmanları, Türkiye’nin Afrika kıtasından gelen ve hızla yaklaşan bir doğa olayına karşı hazırlıklı olması gerektiği konusunda acil bir uyarı yayınladı. Bu hafta sonu, Türkiye’nin büyük şehirleri İstanbul, Ankara ve İzmir, beklenmedik bir “çamur yağmuru” olayıyla karşı karşıya kalabilir

Çamur yağmurundan dolayı araçların yıkanmaması ve pencerelerin silinmemesi gibi önlemler alınması gerektiğini de beraberinde getiriyor. Paylaşılan haritalar, Afrika’dan kalkan tozların Türkiye yönünde ilerlediğini gösteriyor. İstanbul’da ayrıca hava sıcaklığının düşmesi de bekleniyor.

img-3725.jpeg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günlük hava durumu tahminlerine göre, Ankara, İstanbul ve İzmir’de “Afrika tozlarıyla karışık yağmur” yağışı öngörülüyor. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda, Cumartesi günü İstanbul, Ankara, İzmir ve çevre illerde Afrika tozlarıyla karışık çamur yağışının beklendiği belirtiliyor. Vatandaşlardan, araçlarını yıkamamaları ve pencerelerini silmemeleri, ayrıca dalından koparacakları meyve ve sebzeleri tüketmeden önce iyice yıkamaları isteniyor.

Afrika tozlarının hareketini gösteren haritalar, şu anda Ege ve Marmara bölgelerinde tozun bulunduğunu, cuma gecesinden itibaren ve Cumartesi günü aralıklarla çamur yağışının beklendiğini gösteriyor. Cumartesi günü, İstanbul, İzmir, Antalya, Konya, Kayseri, Nevşehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Karabük’te yağış beklenirken, Adana’da da akşam saatlerinde sağanak yağış öngörülüyor. Pazar günü ise rüzgarın yön değiştirmesiyle sıcaklıkların 4-5 derece düşmesi bekleniyor. Bursa, Ankara, Konya ve Kayseri’de kısa süreli yağış geçişleri yaşanabilirken, İstanbul’da hava bulutlu olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN