Elektrik aboneleri dikkat! 3.7 milyon aileden o para alınmayacak: Elektrik faturaları için karar açıklandı

Elektrik aboneleri dikkat! 3.7 milyon aileden o para alınmayacak: Elektrik faturaları için karar açıklandı

31 Mart Yerel Seçimler öncesi milyonlarca elektrik abonesini yakından ilgilendiren yeni bir karar alındı. Bundan sonra 3.7 milyon aileden o para alınmayacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) son dakika olarak duyurdu. Elektrik faturaları için karar açıklandı. İşte detaylar haberimizde...

Ülkemizde döviz kurundaki artıştan dolayı birçok sektörde peş peşe zam açıklamaları gelirken son yapılan açıklama milyonlarca kişiyi sevince boğdu. Elektrik aboneleri dikkat! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu duyurdu. 3.7 milyon aileden o para alınmayacak. Hemen faturalarınızı kontrol edin.

ELEKTRİK ABONELERİ DİKKAT! O PARA ALINMAYACAK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik faturası desteği alan vatandaşlar için yeni bir karar aldıklarını duyurdu. Yapılan son dakika duyurusuna göre, 3.7 milyon aileden elektrik aboneliği güvence bedeli alınmayacak.

yeni-proje-2024-03-21t140747-447.jpg

FATURALAR İÇİN YENİ KARAR

Kurumdan yapılan açıklamada, "Bakanlıktan elektrik faturası desteği alan 3 milyon 721 bin hak sahibi; taşınma söz konusu olsun ya da olmasın elektrik aboneliği sürecinde güvence bedeli ödemeyecek. Güvence bedeli, hane elektrik tüketimine göre 681 TL ile 1634 TL arasında değişiyor. Düzenleme ile söz konusu yardımın ihtiyaç sahiplerine daha etkin bir şekilde ulaştırılmasının yanı sıra hane üyesi olmayan ya da farklı isim üzerine kayıtlı elektrik aboneliğinin ve usulsüz kullanımın önüne geçilmesi hedefleniyor." ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN