Elektrik faturaları bu sayede düştü! Anında faturalara yansıdı: Yakında her yerde...

Elektrik faturaları bu sayede düştü! Anında faturalara yansıdı: Yakında her yerde...

Son zamanlarda yaşanan olaylar ve iklim değişikliği nedeniyle tasarruf için yeni projeler geliştirilmeye başlandı. Samsun ilinin Atakum ilçesinde yapılan "Enerji Dedektifleri Projesi" ile birlikte okullarda tasarruf sağlanıyor. Yapılan proje ile birlikte nöbetçi öğrenciler okulda bulunan bölümleri gezerek açık kalan muslukları ya da lambaları kapatıyor. Başlatılan proje ile birlikte öğrencilere çevre bilincinin de aktarıldığı belirtiliyor. İşte tüm detaylar...

YENİ PROJE İLE TASARRUF SAĞLANDI!

Samsun Atakum'da başlatılan proje ile birlikte okullarda enerji tasarrufunda büyük bir imza atıldı. 25 ilkokulda başlatılan proje ile birlikte Atakum Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim öğretim dönemi ile birlikte "Enerji Dedektifleri Projesi" başlatıldı.

Belirtilen proje dahilinde o gün belirlenen nöbetçi öğrenci, ders zilinin çalması ile birlikte diğer öğrencilerin derse girmesiyle birlikte koridorları, lavaboları ve boş sınıfları dolaşarak açık musluk ya da lambaları kapatarak tasarruf sağlıyor.

Daha sonrasında ise dersinin olduğu sınıfa giderek derse katılım sağlıyor. Bahsi geçen projeye dair Atakum İlçe ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik'ten açıklama geldi. AA muhabirine konuşan Mehmet İrfan Yetik proje ile birlikte tasarrufun sağlandığı bilgisini paylaştı.

reduce-electricity-consumption.webp

ÖĞRENCİLERİN EMEĞİ BÜYÜK

Başlatılan proje ile birlikte okul binalarında görev verilen öğrencilere sorumluluk alanında yer alana enerji kaynaklarını kontrol etme işinin düştüğü açıklandı. Konuya dair açıklamalarda bulunan Mehmet İrfan Yetik, öğrencilerin zil çaldığı anda sınıflara girilmesiyle birlikte koridorda yer alan sınıfları ve lavaboları gezerek açıklan lambaları ve muslukları kapatarak tasarruf sağlandığını vurguladı.

Öğrencilere çevre bilincinin sağlanması adına yapılan proje ile birlikte tasarruf sağlanmasının hedef olduğu açıklandı. Yapılan proje ile birlikte tasarrufun faturalara yansıdığı belirtildi.

cgrk-qyugaaz2sr.jpg

ENERJİ DEDEKTİFLERİ EVDEDE ÇALIŞIYOR!

Başlatılan "Enerji Dedektifleri" projesi ile birlikte ilk ay yüzde 5 oranında tasarruf sağlandığı bilgisi paylaşıldı. Yapılan açıklama ile birlikte neredeyse her ay yüzde 1'i bulan tasarruf sonucunda başarı elde edildiğinin altı çizildi. Okulda alışkanlık haline getirilen tasarruf projesinin öğrenciler tarafından evlerinde de uygulandığına dikat çekildi. Bu durumda ise doğal kaynakların daha uzun süreli kullanımıyla birlikte ekonomiye katkı sağlandığı ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN