Elinde dolar olanlar dikkat! Uzman isim net tarih verdi! Altında yeni rekor geliyor! Altın alımlarında fırsat

Elinde dolar olanlar dikkat! Uzman isim net tarih verdi! Altında yeni rekor geliyor! Altın alımlarında fırsat

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinde dolar bulunan vatandaşları uyararak tarih verdi! Ayrıca yine tarih vererek altında yeni bir rekora işaret etti. Altın alımı için fırsat çok yakın...

Altın piyasalarının dalgalı seyri, finans analistlerinin yakından takip ettiği bir konu haline geldi. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu hareketliliği teknik analizler ışığında değerlendirdi ve gelecek hakkında önemli tahminlerde bulundu.

FED'İN FAİZ KARARI BEKLENİYOR

fed-faiz-arttirimi-surecini-sonlandirmaya-yaklasti-jpg-1200x675.webp

Fed'in faiz kararı yaklaşıyor ve bu nedenle piyasalarda denge kaybı yaşanıyor. İslam Memiş, altın piyasasının mevcut durumunu şu şekilde değerlendirdi: "Ons altın 1.921 dolarda. 1.930 dolar test edildi, geri geldi. FED'e kadar baskılanma süreci devam ediyor. Teknik olarak 1900 – 1930 dolar aralığını takip ediyoruz. Yükselişin devam etmesi için 1.930'un kırılması lazım, düşüşler için 1900 altı. Dar bant aralığında."

DOLAR YATIRIMCILARI EKİM AYINA DİKKAT

dolar-1200x675.webp

Memiş, elinde dolar bulunan yatırımcılara altın fiyatlarındaki düşüşleri fırsat olarak değerlendirmeleri konusunda uyarıda bulundu ve ekim ayını işaret etti: ""Elinde dolar olanlar ons altın tarafındaki düşüşleri fırsat olarak değerlendirebilir. Parite üzerinden altın, gümüş, euro yapabilirsin.Ons tarafında ekim ayı itibarıyla rüzgâr tersine dönecek ve 2.000 seviyesini göreceğiz. Orta ve uzun vadede yön yukarı."

ALTIN YATIRIMCILARI İÇİN FIRSAT

16430886-1200x675.webp​​​​​​​

Altın fiyatlarına dikkat çeken Memiş, Fed'in faiz kararına kadar altının baskı altında kalacağını ifade etti ve şunları ekledi: "FED’e kadar baskı altında kalacak, FED sonrası altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlere hazır olun. 1800'lü rakamları konuşmaya başlayacağız. Dolar güçlü duruştan dolayı gram altında da düşüş görmüyoruz, ons tarafındaki gibi. Ekim ayı itibarıyla ons altın ve gram altında yeni rekorlar bizi bekliyor olacak. Bu baskılanmaya hazırlık yapmanız lazım. Ekim hazırlığınızı yapın, bunlar altın yatırımcısı için fırsat oluşumu. 2024 yılında ise 2 bin 500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz, 2025'te ise 3 bin 500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz gram altında."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN