Elinde eski parası olanlar servete konmuş olabilir! Cebinde unuttuğu 20 YTL’nin fiyatını duyunca şok oldu:2004’ten beri saklıyor

Elinde eski parası olanlar servete konmuş olabilir! Cebinde unuttuğu 20 YTL’nin fiyatını duyunca şok oldu:2004’ten beri saklıyor

Tokat’ta aktar dükkanı sahibi olan bir esnaf, cebinde unuttuğu 20 YTL’nin fiyatını duyunca şok oldu. Eğer cebinizde eski para varsa hemen kontrol edin. Çünkü siz de küçük de olsa bir servete konmuş olabilirsiniz…

Son zamanlarda eski para koleksiyonu yapanların sayısı epey artmış durumda. Hal böyle olunca koleksiyoncular, buldukları eski paraları adeta havada kapıyor.

Öyle ki koleksiyoncuların eşyalar kadar eski paralara olan ilgisi de oldukça fazla. Bu da cebinde unuttuğu ya da kenara koyduğu eski parası olanların bir anda küçük de olsa bir servete konmasına neden oluyor.

20-ytl-1.jpg

20 YIL ÖNCE KOYDU ŞİMDİKİ DEĞERİNİ DUYUNCA ŞOK OLDU

Hatalı basılan paralar da koleksiyoncuların yoğun ilgi gösterdiği nadir parçalardan biri. Öyle ki bu paralar genelde internetten satışa sunuluyor. Tokat’ta aktar dükkanı işleten bir esnaf, 20 sene önce müşterisinden aldığı 20 YTL’lik banknotun hatalı olduğunu fark etti ve bu banknotu yıllarca sakladı.

20 yıl önce hatalı olarak basılan ve bunca yıldır saklanan banknotun şuan ki değeri ise duyanları şaşırtıyor. Koleksiyoncular eşsiz parça olarak gördükleri bu hatalı 20 YTL’ye tam 200.000 TL değer biçiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN