Emekli bayram ikramiyesine yüzde 82 zam! Tarih belli oldu, 15 milyon emeklinin hesabına yatırılıyor

Emekli bayram ikramiyesine yüzde 82 zam! Tarih belli oldu, 15 milyon emeklinin hesabına yatırılıyor

Ramazan Bayramı'nda 2 bin TL olarak ödenen emekli bayram ikramiyesi Kurban Bayramı'nda yüzde 82 zamla ödenecek. İşte, Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarih...

Geçen yıl 1100 TL olan emekli bayram ikramiyesi, 2023 yılında yüzde 82 artışla 2 bin TL'ye çıkarıldı. Nisan ayındaki Ramazan Bayramı'nda yaklaşık 15 milyon emekliye 2'şer bin TL bayram ikramiyesi ödendi.

Sabah gazetesinden Mete Dirice'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi vadettiği emekli ikramiyesi zammı için talimatını verdi. 2 bin TL olan emekli bayram ikramiyesinin 3 bin 600 TL'ye yükseltilmesi bekleniyor.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram ikramiyesi için "Bu rakamı daha da yukarı çıkarmanın hesapları içindeyiz" ifadesini kullandı. Yeni belirlenecek emekli bayram ikramiyesi, haziran ayındaki Kurban Bayramı öncesi emekli maaşıyla birlikte hesaplara yatacak.

Bayram ikramiyesi, 19-27 Haziran 2023 tarihleri arasında ödenecek. Kesin tarihi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklayacak.

EYT'LİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENECEK Mİ?

Mart ayında emeklilik başvurusunu yapmış ama henüz işlemleri tamamlanmamış EYT'liler, Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesi için hak sahibi olduklarından bu ödemeleri maaşları bağlanınca hesaplarında görecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN