Emekli maaş zammı asgari ücretlileri meraklandırdı! Asgari ücret zam açıklaması geldi... Asgari ücrete zam gelecek mi?

Emekli maaş zammı asgari ücretlileri meraklandırdı! Asgari ücret zam açıklaması geldi... Asgari ücrete zam gelecek mi?

2023 yılı ile birlikte zamlanan asgari ücret, emekli maaşı ve memur ücretlerine dair yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile birlikte en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseleceği müjdesi verilmişti. Bu haber üzerine asgari ücretliler tarafından araştırmalar başlandı. Merak edilen asgari ücret zam konusuna dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Asgari ücrete zam gelecek mi? İşte tüm detaylar...

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Son zamanlarda gündemde yer alan en düşük emekli maaş zammına dair gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yapılan açıklama ile birlikte en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL'den zamlanarak 7 bin 500 TL'ye yükseldi. 2023 yılı başında belirlenen emekli maaşı, asgari ücret ve memur maaşı üzerine emekli maaşlarına zam geldi.

Yapılan zam ile birlikte memur ve asgari ücretli vatandaşlar da zam bekledi. Merak edilen zam sorusuna ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi.

2022 senesinde asgari ücrete ocak ayında gelen zam ile birlikte temmuz ayında ikinci bir zam yapılmıştı. Artan enflasyon karşısında eriyen asgari ücrete yapılan ikinci zam üzerine vatandaşlar aynı detayı 2023 yılında da bekliyor.

44483.jpg

ASGARİ ÜCRETTE ZAM YOK

Emekli maaşına 2 bin lira tutarında zam yapılmasıyla birlikte memur vatandaşlar ve çalışan vatandaşlar da zam beklentisi işine girdi. Araştırmalar yapan asgari ücretli vatandaşlar ise bugün itibariyle cevabını aldı.

Artan enflasyon karşısında zam bekleyen asgari ücretliye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından kötü haber geldi. Asgari ücrette yapılan zam iddiaları üzerine zam gelmeyeceğine dair bugün açıklamada bulundu.

9emyxw4be4dabr65nvozmtvqzz2nammzojc8uojp.png

OLAĞANÜSTÜ BİR DURUMDA DÜŞÜNÜLÜR!

2023 yılı ile birlikte zam gelen asgari ücretin müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Zam açıklaması sonrasında sürekli olarak sorulan "İkinci bir zam olur mu?" sorusuna yanıt vermişti. 2022 senesinde olduğu gibi enflasyonda artış yaşanır ve asgari ücret enflasyon karşısında erime kaydetmiş olursa 2023 senesinde de ikinci bir asgari ücret zammı görülecekti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise asgari ücrete zam gelmeyeceğini açıkladı. Vedat Bilgin açıklamalarının devamında ise olağanüstü şartlar dahilinde asgari ücret zammının düşünüleceğine vurgu yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN