Emekli maaşı 5.500 TL olanlara müjde geldi! En düşük maaş değişti: İşte resmi rakam!

Emekli maaşı 5.500 TL olanlara müjde geldi! En düşük maaş değişti: İşte resmi rakam!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında müjdeyi verdi. Uzun süredir tartışılan emekli maaşları için önemli bir adım atıldı. 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükseltildi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları…

Seçim öncesi hazırlıklar devam ederken vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Emekli vatandaşları sevindiren açıklama sonunda geldi. En düşük emekli maaşı Ocak ayında 5.500 TL olarak açıklanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla maaşların 7.500 TL'ye yükseltildiği duyuruldu. Açıklamak yine bana kaldı sözleriyle müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışma tamamlandığında detayların paylaşılacağını söyleyerek emekli maaşlarının 7.500 TL'ye yükseltildiğini söyledi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları…


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ

Kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde önemli bir açıklama yapıldı. 2023 yılı Ocak ayı itibariyle en düşük emekli maaşı 5.500 TL'ye yükseltildi. Emeklilerle ilgili yeni çalışmaların olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında herkesin dört gözle beklediği açıklamayı yaptı. Müjdeyi vereyim sözleri ile cümlesine başlayan Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye yükseltildiğini söyledi.

cumhurbaskani-erdogan.jpg

Emeklilerle ilgili yürütülen çalışmaların Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ortak projesi ile yürütüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açıklamak yine bana kaldı. Çalışma tamamlanınca ayrıca sunacaklar ama bu akşam buradan güzel bir müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun." dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gelen açıklamalar doğrultusunda emekli maaşını yükseltecek alternatif bir model olduğu açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN